- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Szakállas Szűz Máriaként tündököl Brüsszel LMBTQ-nagykövete

„Ha azt vesszük, hogy Jézus sem volt fehér, akkor miért is ne hihetnénk, hogy a Szűz Mária meg szakállas volt? –  élcelődött közösségi oldalán Riccardo Simonetti, az Európai Parlament LMBTQ-ügyekért felelős jószolgálati nagykövete. Riccardo transznemű Szűz Máriaként pózol egy Józsefet alakító fekete férfi társaságában egy queer magazin címlapján.

Az Európai Parlament LMBTQ-misszionáriusa és -influenszere a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében ezúttal egy Siegessäule nevű queer magazin címoldalán pózol transznemű Szűz Máriaként egy Józsefet alakító fekete férfi társaságában. Az AIDS világnapja alkalmából megejtett posztjában Brüsszel Conchita Wurst-epigonja abbéli örömét osztja meg követőivel, hogy élete során számos lap borítóján kapott már „csodálatos lehetőséget” a megmutatkozásra, mégis most először kerülhetett egy anti-heteronormatív magazin címlapjára.

„Ha azt vesszük, hogy Jézus sem volt fehér, akkor miért is ne hihetnénk, hogy Szűz Mária meg szakállas volt, nemde?”

– tette fel provokatív kérdését bejegyzésében Simonetti.
Az akció után felhívnánk az Európai Parlament LMBTQ-különmegbízottjának a figyelmét: az az igazi bátorságteszt, amikor egy nagy hatású közel-keleti vallás prófétájával teszi meg ugyanezt.

A 28 éves német modell, színész és író Simonetti egyébként 2021 februárja óta az Európai Parlament LMBTQ-különmegbízottja, emellett instagramos influenszerként tevékenykedik. A Forbes listája szerint [1] ő a világ 30 legbefolyásosabb, 30 év alatti influenszereinek egyike. Ebben a minőségében érte a felkérés az EP müncheni kapcsolattartó irodája részéről.

Mint arról beszámoltunk, korábbi posztjában Hollik István, a Fidesz szóvivője is felhívta a figyelmet a posztolgató Simonettire, amint az EP-különmegbízott éppen női ruhában mutogatja óvodásoknak a Raffi és a pink tütüje című könyvét [2].

hirado.hu

Hunhír.info