- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A kárpátaljai magyarok mellett kell kiállni, nem Ukrajna területét félteni

Keleti szomszédunk újfent készül a háborúra, hiszen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta a hadsereg létszámának növeléséről és a nemzeti ellenállásról szóló törvényt, mely mind a haderőt, mind a lakosságot felkészíti a hadiállapot esetleges újbóli kihirdetésére.

Ha ez megtörténik, akkor az már közvetve is érinti a Kárpátalján élő őshonos magyar kisebbséget, annak is leginkább férfi tagjait, akik választhatnak, hogy bevonulnak és vérüket, életüket adják egy olyan országért, ami elszakította őket az anyaországtól, és máig hátrányosan különbözteti meg őket, vagy disszidálnak szülőföldjükről, családjuktól bizonytalan ideig – vázolta fel Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke.

A Mi Hazánk szerint egyik megoldás sem jó, hiszen mindkettő szülőföldjüknek, családjuknak elhagyására kényszeríti az ott élő magyarokat. A Mi Hazánk Mozgalom államközi egyezményben szavatolná a kárpátaljai magyarok mentességét a keleti front alól. Hangsúlyozza ugyanis, hogy bár Kárpátalja a mi hazánk is, az ország keleti felében dúló harcok nem a mi háborúnk!

Hunhír.info