- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Hogy is hangzott az ígéret? Ki beszél ma a Vaskeféről meg a gellérthegyi Sörnyitóról?

A Citadella és az ott álló Sörnyitó (Szabadság-szobor) ellenségeink szándékosan ellenünk irányuló jelképe. Utoljára Makovecz Imre emelt szót ellene – azt mondta: el kellene távolítani a Gellért-hegy tetejéről.

Sajnos a művész időközben eltávozott közülünk, így már senki olyannak nem szúrja a szemét, akinek beleszólása lehetne a dolgokba. Tarlós István sok évvel ezelőtti kampánybeszédében így szólt – hogy haladjunk tovább is – a városligeti Vaskeféről: “Valószínűleg ki kell cserélni ezt a MÉH-telep funkciójú, emlékműnek csúfolt valamit az 56-osok terén a Városligetben. Én azt hiszem, hogy az 56-osok nem arra vágynak, hogy egy halom rozsdás ócskavas állítson emléket nekik. Azt még a legszabadelvűbb gondolkodás és ízlés mellett is nehéz elfogadtatni bárkivel is, hogy annak a rozsdás ócskavasnak a Dózsa György úton valamiféle művészeti értéke van.”

A Városliget folyamatosan átépül ugyan – de az 56-ot gúnyoló Vaskeféről már szinte nem is esik szó. Nem tudjuk, mi lesz a sorsa. Félő, hogy ott marad, ahol van… Mert, ha Tarlós sem tett ellene tevőlegesen, akkor a mindenről csak hablatyoló Karácsonytól ne is várjunk semmit. Gyanítom, a Vaskefe végleg a mai helyén marad a világ csúfjára, miként a Citadella és az ott álló Sörnyitó is. Szégyen!

Mészáros Sunyó Sándor – Hunhír.info