- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Újra kiverte a biztosítékot liberáliséknál J. K. Rowling

Az NBC News beszámolója szerint Rowling ismét a másvédők ingergüszöbét feszegeti. Legújabb regényében ugyanis a Harry Potter írónője azt találta ki, hogy a főszereplő egy olyan sorozatgyilkos után nyomoz, aki férfi létére női ruhákba bújva cserkészte be áldozatait. Azok, akik eddig is transzfóbnak tartották az írót, ebben egy újabb bizonyítékát látnak. A Troubled blood című regény most jelent meg, ez lesz az ötödik része a Cormoran Strike című detektívsorozatnak, melyeket Rowling a Robert Galbraith írói név alatt ad közre.

A nyár első felében hatalmas vita lángolt fel J. K. Rowling körül, miután Twitter-bejegyzésében belekötött egy menstruációs szegénységről szóló újságcikk címébe. Ebben az “emberek, akik menstruálnak” szókapcsolat szerepelt, márpedig szerinte erre azt a szót kell használni, hogy “nők”. A Harry Potter könyvsorozat szerzője akkor saját védelmére kelt, ami inkább olaj volt a tűzre és rengetegen vádolták meg transzfóbiával.

Az egyik első kritikát közlő Telegraph azt szűrte le a detektívregény cselekményéből, hogy annak egyik fő üzenete, hogy sose bízz meg egy női ruhát viselő férfiban.

Hunhír.info – Humen