- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Rendőrkézen a szivárványzászló-égető

A rendőrség tegnap este közölte a police.hu oldalon, hogy máris elfogták az egyik feltételezett elkövetőt, aki felelős lehet a ferencvárosi zászlóégetésért [1].

Szombaton az adatgyűjtések és kamerafelvételek alapján a ferencvárosi nyomozók megkezdték az elkövetők felkutatását, és sikerült azonosítani az egyik feltételezett elkövetőt. Délután a rendőrök elfogták a 30 éves K. Zsoltot, akit garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatnak ki. K. Zsolt – egyelőre – ismeretlen társait jelenleg is keresik.

Pénteken került ki a szivárványzászló a IX. kerületi önkormányzat hivatali épületére, amit éjszaka már le is szaggattak az Aryan Green (Árja Zöldek) nevű, a Fradihoz kötődő egyik szurkolói csoport tagjai. A vélhetően az aznap esti Fradi-MTK meccsről érkező ultrák a letépett helyére a Fradi zászlaját tették, a leszaggatott szivárványzászlót pedig felgyújtották.

Az akció képeit az Aryan Green Facebook-csoportjában osztották meg, szombaton azonban nem csak újra kikerült a szivárványzászló az önkormányzat épületére, de Baranyi Krisztina polgármester is üzent az elkövetőknek:

Nagyon erős, nagyon bátor fiúk egy csoportja megtaposta és felgyújtotta a szivárványos zászlót, amelyet leloptak az önkormányzat faláról.
Rossz hírem van fiúk!
Ez bizony az a város és az az ország. Itt a szerelem az szerelem, a család az család.
Kivételek nélkül

Hunhír.info – Humen