- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Az egész országból Deák tér lesz?

A Mi Hazánk Mozgalom elvárja az ügyészségtől és a bíróságtól, hogy példát statuáljon a Deák téri gyilkosság [1] ügyében és a jelenleg kiszabható legmagasabb büntetési tételt alkalmazza – jelentette ki Pakusza Zoltán, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke.

Pakusza szerint fel kell tenni a kérdést, hány brutális és értelmetlen gyilkosságra van még szükség ahhoz, hogy a mindenkori magyar kormányok végre komoly lépéseket tegyenek. Az utóbbi évek nemkívánatos eseményeire utalva a megyei elnök emlékeztetett Szögi Lajos, Marian Cozma, a füredi borász hasonló körülmények között történt halára.

Jól látszik, hogy Magyarországon kialakult egy olyan sajátos szubkulturális közeg, amelyben a tudás helyett az erő dominál és a problémák megoldását a törvények és a józan ész helyett a brutális erőszak oldja meg – fogalmazott a politikus. Mint mondta, ebben a közegben az emberi életnek kevés az értéke, nem lehet csodálkozni azon, hogy az innen kikerülő gyermekek sok esetben a bűnözés útjára lépnek.

Pakusza pártja álláspontját közvetítve úgy vélte: ezen problémák megoldásában a halálbüntetés visszaállítása mellett szigorú bírósági ítéletekre van szükség, hiszen ezek nélkül a törvények szigorítása önmagában semmit nem ér. Szerinte sokkal keményebb hatósági munkára és a gyermekvédelmi rendszer teljes átalakítására is szükség van.
Amint arról a Hunhír.info beszámolt, a Mi Hazánk Mozgalom csütörtökön gyertyagyújtással emlékezik meg [2] a Deák téren meggyilkolt fiatalemberekről.

Hunhír.info