- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A törlesztési moratórium kiterjesztését kéri a Mi Hazánk

A Mi Hazánk Mozgalom elvárja: a követeléskezelőknek, behajtó cégeknek ne legyen szabad kezük abban, hogy a fizetési kötelezettségek felett önkényesen döntsenek a felfüggesztésről és azok szüneteléséről. A párt ragaszkodik hozzá, hogy a kormány rájuk vonatkozólag is rendeljen el kötelező törlesztési moratóriumot, a letiltásokat és az inkasszókat pedig függessze fel a veszélyhelyzet idejére.

Felfoghatatlan számunkra, hogy a NAV által indított fizetésletiltásokat, inkasszókat a kormány felfüggesztette, ezzel mentesítve átmenetileg a fizetési kötelezettség alól azokat, akiket akár adócsalás miatt marasztaltak el, viszont az olyan hiteladósokat bünteti, akik nagyrészt önhibájukon kívül kerültek kritikus helyzetbe. A devizahitel károsultak kifejezetten nagy elszenvedői lehetnek sajnos újra a veszélyhelyzetnek – fogalmaz Hunhír.infóhoz eljuttatott közleményében Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk választókerületi elnöke.

Szerinte ezen intézkedések hiányában a legkiszolgáltatottabb emberek kerülhetnek a kilakoltatáshoz vezető útra. Pártja ezért arra kéri a kormányt, hogy “ne az emberek kizsákmányolóit, ne a nemzet szorongatóit védjék, hanem a magyar emberek érdekét és vezessék  be mielőbb ezeket az intézkedéseket”.

Hunhír.info