- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Demokrácia: Egyenlőbbek az egyenlők között

Remek hír jött, az Audi gyár 12.800 dolgozóval Húsvét után újra elindul. Tehát 12.800 dolgozó felszabadult a stressz alól, van újra munkája. A kérdést ellenben fel kell tenni: ha egy gyárba 12.800 ember bejárhat, akkor miért veszélyesebb az, mintha a vendéglátás is újra elindulna? Természetesen 50 fő alatt, az igazi nagy bulik kizárva, kiszolgálás csak az asztaloknál, de akkor is lenne megélhetése újra százezreknek. Miért szabad azt az Audinak, amit nem szabad sokkal kisebb léptékben a magyar kisvállalkozónak?

Dr. Takács Péter, a kórház főigazgatója nyilatkozott a járványról :

„Amit tudunk: minél érettebb a tüdő, magyarul minél idősebb valaki, annál több olyan sejtfelszíni receptor van az egyes tüdősejteken, amibe a vírus be tud csatlakozni. Minél több helyen tud bejutni, annál több kárt okozhat. Minél több alapbetegsége van valakinek, annál könnyebben gyűri le a vírus. Egy szívbeteg, cukorbeteg embernek például lehet érelmeszesedése. Ahogy a tüdőszövet elkezd begyulladni, egyre jobban terhelődik a szív. A keringést megterhelő hatást úgy kell elképzelni, mint amikor vizet folyatok át egy slagon, amibe több kavics, vagy kő kerül. A gyulladt tüdőszövet miatt az ellenállás egyre nagyobb, egyre nehezebben megy át a vér, a motor már nem bírja a terhelést. Emellett lecsökken az oxigén felvételére alkalmas felület, ami miatt gyorsulnia kéne a keringésnek, ezzel megint csak a szív terhelése fokozódik. A megnövekedett ellenállást egy rossz vagy legyengült szívnek kell legyőznie. Emiatt kerülhet egy beteg kritikus állapotba.”

Ez teljesen egyértelművé teszi, hogy a járványhelyzet azt indokolná, hogy az idős embereket és a legyengült szervezetű, krónikus betegeket korlátozzák nagyon szigorúan. Nem, nem elég a 9-től 12 -ig járhattok boltba vásárolni.

Az ellenzék jelen pillanatban nyerő oldalon áll, mivel bármi történik, ők tudnak támadni. Eszkalálódik a járvány, akkor ezért, ha megállítják, akkor meg azért, mert megfagyasztották a gazdaságot. Bármi lesz, ők bele fognak tudni kötni a kormányba.

Mit lehet tenni :

Okosan, megfontoltan, de a gazdaságot EL KELL INDÍTANI, hagyni kell működni, különben az emberek reakció kiszámíthatatlanul hektikussá válhatnak.

Senkinek nem érdeke a társadalmi bizonytalanság.

A kedves gyurcsótány, már kormányváltó tüntetésre hívta az elmebetegeit. Megjegyzem, ez a jelenleg érvényes törvények szerint 5 év letöltendőt kellene, hogy jelentsen. Miért nincs még letartóztatva?

Egy ózdi idiótát a 16 éves lányával együtt tartóztattak le, mert a youtube-on azt terjesztette és generált vele 1500 -as nézettséget, hogy nem is létezik a vírus, mindeki menjen az utcára bátran.

Gyurcsótány miért van még szabadon? Emlékezzünk 1990-re, amikor a komcsik “spontán taxis blokádot” szerveztek. Emlékezzünk a taxisok uber elleni megmozdulására. A kormányok nem tudták kezelni a helyzetet.

1990-ben azt mondtam, hogy most vagy átküldenek néhány páncélost az utakon keresztben álló taxikon, vagy vesztettek. Természetesen töketlenek voltak, pedig soha többé nem lett volna taxis blokádra még kísérlet sem, ha pár tucat zsigulit laposra taposnak a tankok.

Most a budapesti taxisok közt gyászos hangulat uralkodik. Teljes a létbizonytalanság. Akik nem rendelkeznek saját autóval, csak bérelték azokat, képtelenek fizetni a bérleti díjakat. Az üzemeltetők is sorra állítják le az autóikat. Ez egy nem túl képzett, eléggé agresszív, nagyon öntörvényű réteg. Erkölcsi gátlások egy jó részüket nem korlátozza, hiszen simán pörgetik az órákat, kapásból meghúznak mindenkit, akit csak lehet. A vidéki kollégáikra sokkal kevésbé jellemző a hiéna magatartás.

Oda kellene nagyon figyelni arra, hogy ne legyen balhé, mert ez nem szolgálja az ország érdekeit. Bármilyen megmozdulás, jelenleg az ellenzék érdekeit szolgálja.

Normális magyar ember nem áll a kommunisták mögé és nem támogatja őket akkor sem, ha válság kezelésének jelenlegi módjával nem ért egyet.

Van egy régi igazság : HATÁROZOTT EREDMÉNYT, CSAK HATÁROZOTT CSELEKVÉSTŐL VÁRHATUNK.

Jelenleg a problémának csak a pofozását látjuk.

Látszatintézkedések, hiszen a bankok még többet fognak keresni, csak kicsit később, mint a törlesztési moratórium bevezetése előtt, de ez helyes lépés volt, különben azonnal beszakadtak volna a hitelek.

A szolgáltatóipart és a vendéglátást legyilkolták, de a nagy gyárak és üzemek működhetnek.

15 óra előtt úgy hitték nem terjed a vírus, csak 15 óra után.

13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítése. Nos ez az az intézkedés, amitől úgy hiszem a C19-es vírus nem kapott szívinfarktust. Eredményre csak akkor számíthatunk, ha a vírusnak fejlett humorérzéke van és halálra röhögi magát a 13. havi nyugdíjon, mint antivirális eszközön.

Van megoldás

Szolgáltató és vendéglátó ágazat megnyitása, de korlátozásokkal :

Hiszem, hogy Magyarország sokkal kisebb egészségügyi terheléssel fogja túlélni ezt a vírust, mint a nyugat-európai országok és az USA.

A főorvos nyilatkozik erről is

A BCG-oltásról : A főigazgató szerint érdekes összefüggés figyelhető meg, például nagy különbség van Németország keleti és nyugati fele között az átfertőzöttségi adatokban. De ez csak egy sejtés egyelőre, hogy a BCG-oltásnak valamilyen pozitív hatása lenne.

Természetesen nem jelentheti ki, hiszen köti a protokoll, de értelmesen tud gondolkozni és átlátja a helyzetet. Látja, hogy Nyugat-Berlin körvonala erősen fertőzöttként kirajzolódik a sokkal gyengébben fertőzött keleti blokk közepén, hiszen a szegénység miatta TBC elterjedt volt keleten, ezért ott kötelező volt az oltás 1954 után.

Olaszországban, Angliában, Belgiumban, Spanyolországban, az USA-ban sosem volt kötelező az oltás.

Magyaroroszágon, az elmúlt héten a fertőzöttek számának növekményét igen jelentős részben a három budapesti idősek otthonaiban lakók adták.

Ez ugyanolyan járványgócot jelent, mint az úszószövetség és a kenusok cseppet sem felelős magatartása, hogy mikor az erősen fertőzött országokban tartott edzőtáborozásból hazatérek, akkor ők nem izolálták magukat.

Jó példa a Pécsre hazatérő erasmus-os diákok esete, akik bezárkóztak otthonra és nem terjesztették el széles körben a vírust.

Az idősek otthonában zajló folyamat hasonlatos ahhoz, mint amikor egy nyári táborozáskor szalmonella fertőzés van csapat gyerek közt. Akkor nem arról szólnak a hírek, hogy vagy 350 szalmonellás és jajj, kitört a járvány Magyaroroszágon.

Az adatokat a megfelelő háttérinformációkkal együtt kell kezelni és értelmezni.

A kutatók szerinti tippek a járvány lefolyására  az infostart.hu  közlése szerint:

A kutatás szerint Magyarország a jelen helyzet alapján nincs rossz helyen a járvány kezelésében. A számításoknál a WHO és más nemzetközi szervezetek adatait, az egyes országok megelőző intézkedéseit és egészségügyi kapacitásait is figyelembe vették, így 477 várható elhunyttal számol a kutatás Magyarországra nézve, amely szélsőértékes becsléseket is ad: a legoptimistább becslés mindössze 104 magyar elhunyttal, ám a legrosszabb 1686 áldozattal számol Magyarországot illetően.

Nagy-Britanniának több mint 66 ezer, Olaszországnak több mint 20 ezer, Spanyolországnak pedig több mint 19 ezer halottal kell számolnia a kutatás szerint.

Egész Európában a kutatók szerint 151 ezer ember halhat meg augusztus 4-ig, amikor a kutatók szerint a kontinensen lecseng a járvány első hulláma.

A kutatók szerint tehát a járvány visszatérhet.

Ezért nagyon fontos, hogy most már az első hullám alatt meg kell oldalni a gazdasági élet újraindítását. Vélelmezem nincs olyan, aki azt hiszi, hogy évente kétszer le lehet fagyasztani a gazdaságot hónapokra, csak azért, mert van egy veszélyes, de nem Ebola-szintű vírus. Az Ebola halálozási aránya a megjelenésekor 95%-os volt, mostanra 30% alá sikerült leszorítani. Teljesen más szerencsére ez a történet.

Nem, nem lehet arra várni, hogy majd rendeződik a helyzet.

Ki kell találni azokat a szabályokat, melyek betartása mellett szépen minden vissza tud kerülni a pánik előtti kerékvágásba.

Hiszem, hogy Magyarország képes lesz felülemelkedni a rettegésen és a félelmen és képes lesz megérteni, hogy a járvány gazdasági és másodlagos egészségügyi hatásai sokkal pusztítóbbak lehetnek, mint ez a járvány.

A jelenlegi halálozási arány 5 százalék az igazolt fertőzésekhez viszonyítva, de a kormány is azt vélelmezi, hogy a fertőzöttek valós száma ennek a tízszerese lehet. Tehát, ha igaza van a vírustörzsnek, akkor a halálozási arány csak 5 EZRELÉK!

Minden magyar ember érdeke, hogy a baloldal ne tudjon erre a vírushisztire felülni és soha többé ne kerülhessen újra hatalomra, mert ezen a Földön egyetlen egy igazán halálos és pusztítóan veszélyes vírus van és ez  KOMMUNISTA-SZOCIALISTA-LIBERÁLIS eszmerendszer.

Molotov – Hunhír.info