- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Elrettentő, helyzetet tisztán láttató képeket, megnyugtató maszkokat!

Számomra érthetetlen, hogy a koronavírusról a felvilágosítás miért nem olyan erővel folyik, amivel kellene. Mire gondolok?

Senkit nem bántva, de nem értik az emberek többsége (!) – még mindig –, mivel állunk szemben. A közszolgálati televízió feladata lenne, hogy például bemutassa a bergamoi vagy bármelyik olasz kórház állapotát és mondjuk a pécsi piacot, amelyik tele van főleg 65 év feletti emberekkel.

Olaszországban is ez volt és abból lett a jelenlegi helyzet.

A képből értene talán a magyar, mert nem olvas. Amikor látná a lélegeztető gépeken a százakat, talán elgondolkodna. Egyszerűen nincs jelenleg szerintem ma Magyarországon megfelelő megelőzés. A postaládákba felvilágosító szórólapot, s mellé szájmaszkot kellene bedobálni, amely utóbbi, ha semmire nem jó, lelkileg talán hátha hatna, legalább érzelmileg. Üzleteknek rég zárva kellene lenni 15 óra előtt is, 65 év felettieknek nem szabadna kint lennie az utcákon. Egyáltalán!

Eljutunk hamarosan idáig, lesznek ilyen döntések, de miért várjuk meg a válságos állapotot, miért jó nekünk, ha megbetegedési görbénk az égbe tör?

Lesz nálunk is karantén, ezek tények. Nem tudjuk elkerülni, de jó lenne, ha mindenki képben lenne és egészséges túlélési önvédelmi reflexe működne.

(Megjegyezném: Ez nem politikai kinyilatkozás volt, mert lehet más kormány is ugyanilyen balfék lenne. A saját gondolkodásunk az ellenségünk.)

Kovács Géza – Hunhír.info