- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Macron: Zsidók, kifelé!

A francia elnök nehezen viselte, hogy a jeruzsálemi Óvárosban található Szent Anna templomba, amely a francia kormány tulajdona, bementek az őt kísérő izraeli rendőrök is. Az esetről készült felvételen jól látható, ahogy kiabál a rendőrökkel és kiküldi őket az épületből – számolt be az izraeli sajtó és a nemzetközi hírügynökségek.

Mi, és itt mindenki tökéletesen ismerjük a szabályokat, és nem tetszik az, amit itt csinál, maga, ott előttem, menjen ki

– mondja Macron, miközben vélhetően egy izraeli rendőrre mutat a tömegben a templom bejáratánál.

Ismerjük a szabályokat, senki, senki, oké … nyugodjunk meg. Nagyszerű munkát végeznek a városban, hálás vagyok érte, de kérem, tartsák tiszteletben az évszázados szabályokat, amelyek nem fognak a személyemtől megváltozni, erről biztosíthatom önöket

– rivallt éles hangon az elnök a rendőrökre, miközben a kapu felé mutogatott, hogy kívül tágasabb.

A jeruzsálemi Szent Anna templomot 1856-ban ajándékozták az ottománok III. Napóleon császárnak, azóta a francia kormány tulajdona, ezért Macron szimbolikusan még látogatása elején felkereste a keresztények számára szent helyet. A hagyomány szerint itt állt Joakim és Anna háza, akik Jézus anyjának, Máriának a szülei, és maga Mária is ezen a helyen születhetett.

A keresztesek 1140-ben építették fel a Szent Anna templomot, amelyből aztán muszlim iskola lett, és egészen 1865-ig muszlim tulajdonban volt, amikor a franciáknak ajándékozták.

Egyik nagy elődjének, Jacques Chirac-nak is volt egy híres vitája izraeli rendőrökkel 1996-os látogatásakor, szintén a jeruzsálemi Óvárosban.

Hunhír.info – Neokohn