- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Európa legszebb karácsonyi vására a Szent István téri

A Szent István téri karácsonyi vásárt választották Európa legszebb adventi vásárának a minap. A European Best Destinations nevű szervezet minden évben online szavaztatja meg a legjobbak legjobbját.

A budapesti Bazilika előtti karácsonyi vásár az online szavazáson minden eddigi rekordot megdöntött. A második helyezést elért, világhírű bécsi karácsonyi vásárra például 8000-el kevesebben szavaztak. Erről közölt cikket az amerikai Forbes magazin [1]. Cikkükben, amelyben több európai karácsonyi vásárt, adventi rendezvényt is bemutatnak, azt írják, a Budapest szívében felállított karácsonyi vásár mindenkit megmerít a karácsony varázslatában. Olyan aprólékossággal építették fel, hogy minden korosztálynak gazdag időtöltést kínáljon. Egyszerre modern és hagyományos. Varázslatos. Nem véletlenül utazók kedvenc célpontja a magyar főváros az adventi időszakban.

Tavaly a zágrábi vásár nyert rekordmennyiségű, 38 830 szavazattal. Idén újabb rekord született: a Bazilika előtti vásárra világszerte 39 448 ember voksolt, így került a hivatalosan Adventi Ünnep a Bazilikánál névre keresztelt rendezvény a top 20-as lista élére.

Íme a sorrend:

  1. Budapest, Magyarország
  2. Bécs, Ausztria
  3. Gdansk, Lengyelország
  4. Brüsszel, Belgium
  5. Montbéliard, Franciaország
  6. Bázel, Svájc
  7. Metz, Franciaország
  8. Kolozsvár, Románia
  9. Valkenburg, Hollandia
  10. Újvidék, Szerbia
  11. Trier, Németország
  12. Prága, Csehország
  13. Govone, Olaszország
  14. Winchester, Egyesült Királyság
  15. Amiens, Franciaország
  16. Rottenburg, Németország
  17. Köln, Németország
  18. Lipcse, Németország
  19. Pozsony, Szlovákia
  20. Bath, Egyesült Királyság

Az idei online szavazáson 116 országból összesen 289,714-en adták le voksukat valamelyik európai karácsonyi vásárra.

A Forbes azt írja, hogy a Budapest szívében, a Szent István téren felállított vásár mindenkit megmerít a karácsony varázslatában. Hozzáteszik, hogy az utazók már régóta talán a világ egyik legszebb ilyen rendezvényeként tartják számon a magyar karácsonyi vásárt, amely méltán vonzza a világ minden tájáról a turistákat. 

Az amerikai magazin méltatása szerint a Bazilika előtti adventi ünnep ötvözi a hagyományos, a modern jegyeket és a karácsony varázslatát. Egy igazi találkozóhely, amit a legnagyobb aprólékossággal terveztek meg és építettek fel, hogy a lehető leggazdagabb időtöltés kínálja, méghozzá minden korosztálynak. 

pestisracok.hu