- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Wiesenthal: 7 millió ukrán meggyilkolása belefér

A Wiesenthal Központ belopja magát az ukránok szívébe is. Efraim Zuroff, a Jeruzsálemben működő Simon Wiesenthal Központ igazgatója kijelentette, hogy a Holodomor, melynek során több millió ukrán lakost meggyilkolt a szovjet vezetés és a hadsereg, nem számít népirtásnak – írta a Jerusalem Post.

Ez a kijelentés azután történt, miután Petro Poroshenko korábbi ukrán elnök hivatali ideje alatt azt kérte Izraeltől, hogy ismerje el népirtásnak a Holodomort. Az 1932-1933-as időszakban ugyanis az akkori “Szovjet Ukrajnában” több millió ukrán polgár halt éhen a szovjet vezetés miatt, akik ki akarták éheztetni a szerintük kuláknak számító ukrán földműveseket. Sokakat pedig egyszerűen a Vörös Hadsereg végzett ki.

Efraim Zuroff szerint azonban ez nem számít népirtásnak, hiszen Sztálin csupán az ún. kulákokat akarta kiirtani és nem az egész ukrán népet. A kommunista bűnöket mentegető Wiesenthal vezető szerint a szovjetek csupán “termelőszövetkezetbe akartak kényszeríteni a földműveseket, hogy megváltoztassák Ukrajna mezőgazdasági természetét”. Zuroff szerint a kollektivizálás annak idején mindenkit érintett és nem csupán az ukrán népet.

Különös, hogy éppen a Wiesenthal Központ igazgatója menteget egy olyan bűncselekményt, melynek során 6 vagy 7 millió ember esett áldozatul, míg a Holocaust bírálata, kétségbe vonása és akár egyes részleteinek megkérdőjelezése is börtönbüntetést von maga után a szólásszabadságról hazudozó nyugati demokráciákban.

A Magyarországot is többször támadó Zuroff szerint azért, mert a Holodomor áldozatainak többsége ukrán volt, még nem jelenti azt, hogy ez az ukránok ellen irányult. Szerinte az éhség során fehéroroszok és oroszok is meghaltak. A szomorú azonban az, hogy 7 millió ember meggyilkolása számára nem népirtás.

Tehát vagy az a helyzet állt elő, hogy Efraim Zuroff számára a II. világháború zsidó áldozatain kívül más nem számít, és más emberek élete másodlagos kérdés, vagy pedig csak egyszerűen tisztára akarja mosni a szovjet vezetők által elkövetett bűnöket, akikről jól tudjuk, hogy nem ukránok, nem fehéroroszok és nem is ukránok voltak.

A Holodomoron kívül természetesen Zuroff ú számára lehetne kérdéseket feltenni a hazája által 1948-óta elkövetett bűnökről is, mert több millió palesztin lakos lemészárlása szintén népirtás.

Ukrajna és 15 ország , köztük Ausztrália, Kanada, Mexikó és Kolumbia népirtásként ismeri el a Holodomor, melyet az ukrán nép ellen követett el a szovjet kormány. 5 további ország a sztálinista rendszer által elkövetett bűncselekményként ismeri el azt.

Hunhír.info – Orientalista.hu – Al-Isfahani (The Jerusalem Post [1])