- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Intézményesített gyerekgyilkosságok Észak-Írországban

„A mai egy hihetetlenül sötét nap Észak-Írország számára, részben a meg nem született gyermekeknek, és mindenkinek, akiknek fontos az élethez való jog” – írja Right To Life UK [1] a Facebookon. Az oldal által létrehozott profilkép-keretet rengetegen használják itthon is arra, hogy kifejezzék egyet nem értésüket az Észak-Írországban tegnap életbelépett új abortusz-szabályozással kapcsolatban.

Az új törvény értelmében a terhesség 28. hetéig (ez a hetedik hónap!) is lehet kérni az abortusz elvégzését, legalizáslásra került a nem és a fogyatékosság szempontjából szelektíve végezhető abortusz, beleértve a nyúlszájjal, lábdeformációval, Down-szindrómával vagy más betegséggel, illetve fogyatékossággal születendő gyermekek abortálását – írja a Right To Life UK. [2]

A régóta vitatott és meglehetősen érzékeny témákban a londoni parlament döntött még júliusban azért, hogy jogharmonizáció legyen az Egyesült Királyság többi részével (Angliában, Walesben és Skóciában már 2014-ben elfogadták) – írja az Euronews. A törvényt rengetegen ellenezték Észak-Írországban. 

Az Amnesty International kampányfőnöke elégedett; „ezzel véget ért az egyenlőtlenség és a diszkrimináció az azonos nemű párok, valamint az abortusz-tilalom miatt szenvedő nők számára” – nyilatkozta.

A terhesség 28. hete

A magzat már kinyitotta a szemeit és elkezdte látni a fényeket és az árnyakat. Ezen a héten, ha erős fénnyel a hasadra világítasz, a baba már kinyitja a szemeit és elfordul a fénytől!
Érzékei közül nem a látás az egyetlen, amely működik: hallása teljesen kifejlődött, az egyensúlyérzéke is kialakult, tüdeje tovább fejlődik.

Súlya akár az 1 kg-ot is elérheti, hossza pedig feje búbjától a talpáig kb. 25 cm, de kinyújtott állapotban akár a 40 cm is lehet. Akkora most, mint egy padlizsán.

Ezekben a hetekben a baba nagyon aktív. Bár egyre kevesebb helye van a méhben, egyelőre szabadon mozoghat benne, ezt az előnyt kihasználva sokat bukfencezik és rugdos, legfőképpen az éjszakai órákban.

Agyhullám-mintái azt jelzik, hogy válaszol a környezetéből érkező hangokra. Hallja a mama hangját, gyomrának korgását, sőt, még a testén kívülről jövő zajokat is!

Érintésekre is reagál, és az anyukája hangját mindennél jobban szereti.

Ezt a gyereket lehet meggyilkolni október 22-éetől Észak-Írországban.

Hunhír.info – Facebook, Mandiner