- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Csúcsforgalom lesz ma a Corvin közben

A jobboldali vagy egykor jobboldali szervezetek és pártok október 23-ai kedvenc köztere a Corvin köz. Idén különösen nagy lesz ott egész nap a nyüzsgés és puskaporos a levegő: a Légiótól a Pongrátz András által felszólított [1]Jobbikig ott tartják megemlékezésüket. Sőt, még ágyúszó is dörren.

Délben a Mi Hazánk Mozgalom kezdi a sort. “Aki magyar, velünk tart!” – ezzel a jelszóval, hagyományőrző ágyútűzzel emlékeznek nemcsak 1956-ra, de 2006-ra is. Felszólal Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, Pongrátz András 1956-os szabadságharcos, Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője, Kónyi-Kiss Botond, a HVIM alelnöke, valamint Walter Pál Péter, a Mi Hazánk Ifjainak elnöke. Sziva Balázs és Kovács Richárd pedig zenei alátámasztásról gondoskodik.

A Jobbik 16 órától tartja 56-os megemlékezését ugyanott. Beszédet mond a leköszönő Sneider Tamás elnök, Jakab Péter frakcióvezető, a megüresedő szék egyik várományosa, valamint Stummer János alelnök. A rendezvényen esküt tesznek a párt polgármesterei és képviselői.

A puskaporos hangulatot az ágyútűzön kívül feltételezi az a felháborodás is, mely szerint “a Gyurcsány Ferenccel a Parlament lépcsőjén esküdöző és nemzeti ünnepünkön Dobrev Klárával egy színpadra álló Jakab Péternek és pártjának nincs többé keresnivalója a Corvin közben.” Pongrátz András egykori Corvin közi szabadságharcos szerint a Jobbik korábbi ígéreteivel szemben a hatalom mindenáron való megszerzése érdekében elvtelenül összefogott azoknak jogutódaival és szellemi örököseivel, akik ellen ők 1956-ban fegyvert fogtak, és akikkel szemben egykor a Jobbik megalakult.

A Légió Hungária felvonulással tiszteleg az elődök előtt, akik életük, vérük és szabadságuk kockáztatása árán is küzdöttek az elnyomó vörös rémmel szemben, másrészt küzdelmüket folytatva tiltakozik az új baloldali eszmék folyamatos terjedése ellen. A felvonulás a Magyar Rádió épülete elől indul 17 órától, végcél pedig a szabadságharc másik legendás helyszíne, a Corvin köz. 

Hunhír.info