- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Kettős mérce avagy az összekacsintás anatómiája

Szolgálunk és védünk, állambiztonságunkat meg kell védeni mindenáron, a gonosz szellem mindenfajtája ellen. Napi szinten van a bűn és a gyilkosságok sorozata szétszedett, lebomló társadalmunk végvonaglásában. Mi a fontos, mi az érték felvállalás kérdése mostanában. A rosszal én nem tudok azonosulni, mondaná nagyapám.

Félelemkeltő masírozások a rend érdekében, a törvény kellő szigorával megbüntetve mindent. Védekező reflex, kezdeményezés az egyik oldalon, vérlázító szembecsukás a másikon. Hermetikusan lezárva egy válságstábra bízva embereket 24 órán keresztül, már kimeríti a demokrácia fogalmát. Törvényes rendünk védelme közben bármit megtehetnek egyesek büntetlenséget élvezve. Milliós adócsalás, napi kábellopások, emberéletek kioltása nevetséges büntetéssel. A másik oldal, szokták mondani, bezzeg a mi kutyánk kölkei parlament lépcsőjéig menve, vízcsapokat törve, tüzeket gyújtva veszélyeztethetik alkotmányunk biztonságát. Polgári engedetlenség címén elfoglalhatnak állami intézményeket büntetlenül.

Sajnálom, nem néztem az elkövetők ruházatát, mivel a fél város forgalmát lezárták, bennem ez keltett félelmet, megtörtént események és kimondott szavak láncolata. Nézőpont kérdése tudom, de egyenlő elbírálás jár, minden adó fizető polgárnak társadalmunkban, ha már alkotmány és demokrácia.