- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Tiltakozzunk!

Jóval az említett írás megjelenése előtt, a magam pár műszaki csapásra berendezkedett ganglionjával (CNC-területen tevékenykedem) leszűrtem a konzekvenciát: pár száz senkiházi elspekulálta a betéteket, megtakarításokat, tehát azokat a pénzeket, melyek amúgy sem az övék, majd közpénzekből kikövetelték maguknak a mentőcsomagokat. Magyarul eltapsolták a pénzünket, és utána még mi kártalanítottuk őket. INGYEN! Önként és dalolva, mert jajjjj, mi lesz velünk, ha a bankok nem fognak tudni hiteleket adni nekünk? (istenem, bárcsak…). Ez persze minden egyes állam költségvetésében komoly károkat okozott. Az amúgy sem gazdagokéban komolyabbakat, de igencsak megérezték a németek, és a franciák is. Mondjanak bármit, Németország továbbra sem heverte ki a dolgot, én látom, hisz itt élek. hosszú idő óta ez az első szabad hétvégém, de a pótlékokon ez nem látszik.

Az így megnövekedett költségvetési hiányokat aztán szépen felhasználták egy kis pánikkeltésre: Jaj, nézd már, ezek fizetésképtelenek lettek! Görögök, de ott a kard a spanyolok, portugálok, olaszok stb. feje felett is. Olyan leminősítési hullám indult el, amit még nem látott a világ. Számomra legalábbis csodálatos, hogy az ezért felelős emberek még nem a Sing-Sing nevű neves műintézmény vendégei, vagy valami hasonlóan komfortos “vendéglátó” iparegységé, és akkor nagylelkű voltam, vértelen a szám széle.

Most olvasom, hogy Frau Lagarde, fő IMF-mufti újabb feltőkésítésről beszél. A fentiek tükrében számomra igazán elképesztő, hogy ilyen nem hogy meg mert fordulni a fő vérszopó banda fejében, de gyakorlatilag utasításként adják ki az európai tagállamoknak. Tehát, azok az államok, akik amúgy is belerokkantak az eddigi bankmentő műveletekbe, vagy csak közel kerültek hozzá, most további ingyenpénzeket pumpáljanak beléjük, mert a bankok még nem állnak elég jól. Ha szabad ideszúrnom egy személyes véleményt: ki nem … le?

Bevallom, az én álmom az, immár legkevesebb 3 éve, hogy megomlik az euró, és minden állam visszatér a nemzeti valutájához, amely felett saját maga monopóliummal rendelkezik. Tudom, tündérmese, de addig is, nem kéne hagynunk, hogy újabb ezermilliárdokat nyúljanak ki a zsebünkből, megalapozva ezzel egy következő nemzetközi fegyveres konfliktust.

Ma egymást érik a különböző petíciók. Értelmesek, értelmetlenek egyaránt. Azt gondolom, ennek volna értelme nekiállni, olyan aláírásgyűjtésbe kezdeni, amely nem áll meg az egyes országok határainál. Utasítsuk vissza a továbbiakban mindenféle szőrös kezek zsebünkben való vájkálását! Legyen belőle európai ügy! Oly sokat beszélünk úgyis arról, hogy itt mindenki európai… Ha valaki, akinek van ebben tapasztalata, elkezdi, én bizonyosan adom az aláírásom hozzá. Elegendő számú tiltakozó pedig ráveheti az egyes államok kormányzatait, hogy legalábbis megfontolják az újabb szolgai befizetések megtagadását.

Sabján Szabolcs