- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

És bejöttek a bankok

Most például egy friss esemény, ami a mi családunkkal esett meg. Édesanyám bankszámlájáról van szó, és az ő volt tartozásáról. Már csak volt, mert Ő szegény az elmúlt hónapban elhunyt. No de, volt ám bankszámlája. K&H Bank. És azon (horribile dictu!) majdnem 40.000 Ft tartozás. Ez a tartozás nem jelzálog volt, hanem egyszerű hiány, ami abból keletkezett, hogy amikor Édesanyám fekvő beteg volt már, valaki felvette a nyugdíját és “elfelejtette” odaadni a pénzt, valamint e-tényről értesíteni Anyukámat.

Amikor Ő elment, a család kifizette a K&H bank felé a fennmaradt tartozást is. Erről a tényről természetesen bizonylatok vannak. Ma telefonál a testvérem, hogy szerette volna megszüntetni a folyószámlát, mivel: tartozás kifizetve, számlatulajdonos nem él már, a számlát a bank ZÁROLTA!
Tehát a számlán többé semmiféle forgalom nincs.

Ennek dacára a bank a következőket teszi: nem engedi megszüntetni a számlát, azzal a teljesen jogtalan elvárással, miszerint majd akkor, ha megtudják, ki örökli a lakást… Addig is “kötelező” fizetnünk számukra havi 1000 Ft-ot. Miért is??? És mi köze van a banknak Anyukám lakásához? Lehetséges, hogy már egy zárolt számla alapján is rekvirálnának???? Normálisak ezek? Itt már ennyire mindent lehet?