- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Hazafiak halála!

Június 9-én este 22 óra 39-kor M Mihály, egy igaz magyar dunakeszi hazafi hívta a mentőket, mert rosszul lett. A 104 központi szám megadta az újpesti ügyelet számát. (???) M Mihály 22 óra 42 perckor hívta az újpesti ügyeletet. Az akkori ügyeletes – elmondása szerint – tanácsokkal látta el. M Mihályt 22 óra 48 perckor az újpesti ügyeletes nővér visszahívta, megadta – állítólag – a dunakeszi ügyelet számát.
M Mihály 22 óra 51 perckor újból próbálta felhívni az ügyeletet, de elütötte a számot, egy fiatalember jelentkezett. A fiatalember elmondása szerint összefüggéstelenül el tudta még mondani, hogy orvosi segítséget kér, hogy Dunakeszin lakik.

Utolsó próbálkozásként 22 óra 53 perckor újra próbált telefonálni, de már nem létező számot hívott, valószínű olyan állapotban volt, hogy már nem volt képes odafigyelni.

A család M Mihály telefonjának híváslistája alapján nyomozásba kezdett. Pünkösd hétfőn reggel, hívták az újpesti ügyeletet, érdeklődni a tragikus események lefolyásáról. Aznap reggel nem akartak információt adni, közlésük szerint a főnökük, a főnővér csak szerdán este adhat tájékoztatást. Amikor meghallották a tragikus eseményt, a főnővér aznap 10 óra 33 perckor a lakásáról hívta a családot. A főnővér javaslatára a család 10 óra 52 perckor újra hívta az ügyeletet, megadták az elhunyt telefonszámát, csak akkor kaptak felvilágosítást.

Érthetetlen számunkra, hogy ha a mentőt hívják, miért küldözgetik a beteget az ügyeletre. Miért nem az újpesti ügyelet hívta a dunakeszi ügyeletet, miért hárította a betegre. Egy szakembernek tudnia kellett, hogy a beteg nem biztos, hogy képes ilyen állapotban telefonálni.

(A dunakeszi ügyelet 3-3,5 km távolságra van az esettől, az újpesti meg 4-4,5 km-re van).

Hozzátartozik még, hogy aznap 10-én az esti órákban 22 óra körül szintén a gyors, szakszerű beavatkozás eredményeként meghalt N Kálmán nevű dunakeszi lakos. Előzményként a szomszédok a 104 számon mentői segítséget kértek. A hívott szám többször bemondta, hogy a hívás díja ingyenes, tartsuk a vonalat Ez kb. 40-45 percig tartott, csak a gépi hang ismételgette.

Amíg várták a bejelentkezést, egy másik számról 22 óra 6-7 perckor a 112 számon a rendőrség kapcsolta a dunakeszi mentőket. A mentő és a rendőrség kb. 20-25 perc után ért ki (kb. 3 km) orvos nélkül. Az újjáélesztés közben felelősségre vonták a hívót, miért nem szólt korábban? A másik telefont kihangosították, a rendőr, a mentős, és a tanuk füle hallatára hallható volt, hogy a 104 ügyeletese még mindig nem vette fel a telefont. Megérkezett a másik mentő orvossal, mely megállapította a halál beálltát.

Mindezen esemény alatt a mentők hívása folyamatos volt!!!! A szomszédok felelősségre vonása után bizonyítva, hogy a mentők még mindig nem veszik fel a hívást a mentős, és a rendőr is lesütött szemmel, lehajtott fejjel hallgatott.

Ez ma Magyarországon az egészségügy.