- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Tanúkihallgatásokkal folytatódott a Kormány elleni per

Több tanú meghallgatására került sor a mai tárgyaláson a Pesti Központi Kerületi Bíróság épületében,l többek között beidézték a Magyar Nemzeti gárda jelenlegi országos vezetőjét, valamint a JOBBIK Jogsegélyszolgálat egyik munkatársát is.

Mint ismeretes 2009. november 5.-én a kőbányai Merkapt sörözőben, majd pár héttel később, november 20-án Csepelen, a Tihany utcai sörözőben az Új Magyar Gárda lakossági fórumot és \toborzót\ hirdetett. A rendezvény kezdete után nem sokkal a rendőrség nagy erővel jelent meg és mindenkit igazoltattak. Kormány Sándor akkori budapesti vezetőt a rendőrök elhurcolták, majd pár óra múlva ki is engedték.
Kormány Sándort egyesülési joggal való visszaéléssel vádolják.

Dr.Németh Leona Bírónő a betiltott Magyar Gárda és az azt követő Új Magyar Gárda közötti \összefüggésekkel\ kapcsolatban tett fel kérdéseket a jelen lévő tanúknak, ki honnan szerzett tudomást a fent említett lakossági fórumokról, valamint kik voltak a felszólalók az ominózus \baráti összejöveteleken\.

Több tanú egybehangzóan emlékezett Potyka bácsi felszólalására, de az egyesülési joggal való visszaéléssel megvádolt Kormány Sándor állítólagos beszédéről -mivel a lakossági fórumokra zömében késve érkeztek-, nem volt tudomásuk.

A bírónő az egyik tanúnak a következő kérdés tette fel:
-Ismeri-e Potyka bácsit?
Mire a tanú, nevezetesen a MNG. vezetője a következőt válaszolta a bírónő kérdésére:
-Potyka bácsit minden jó magyar ember ismeri.
Erre a bírónő következő derűt fakasztó válaszával leplezte tájékozatlanságát:
-Én akkor nem vagyok jó magyar ember, mert én nem ismerem Potyka bácsit?!

A másik tanú a következő \keresztkérdést\ kapta:
-Tagja volt-e a Magyar Gárdának?
-Nem lehetek tagja egy olyan csoportosulásnak, ami nincs.
Mire a bírónő:
-Én sem voltam tagja, de tudok róla hogy volt.

Végeredményben az egész tárgyalás menete hasonló hangulatban zajlott és sem a bírónő, sem az ügyész, sem a védő, de a csekély számú hallgatóság sem szidta a Kormányt!