- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Nem ezt igértétek!

Nemrég volt 110. éves a magyar labdarúgás. Az évforduló tiszteletére kétnapos konferenciát tartott az MLSZ, híres külföldi vendéget reprezentálva. A labdarúgó vezérkar / Orbán, Csányi, Hernádi / nagy terveket sző, komoly felemelkedést igér, a dicső múlt újra élesztését. Fűthető stadionok, színvonalas bajnokság, nézőszám emelkedése. Úgy néz ki, hogy ezt csak a saját érdekeltségű csapataikra értik, hiszen a száraz tények mást mutatnak. Számos fideszes önkormányzat nem támogatja a sportot, labdarúgást. Nagy a valószínűsége, hogy egymás után fognak tönkremenni futball klubok. Az utazás, a bírói költségek, rezsi, bérek, nem tudják kigazdálkodni a nem megfelelő támogatás hiányát.
Lehetnek itt szép tervek a kirakat csapatoknál: Fehérvár, Debrecen, Felcsúti Akadémia, legújabban a Ferencváros, ha százával tűnnek el a pályák, remények: A Jászberény nem fejezi be a bajnokságot! A csapatot működtető Jász Sport FC Kft. az önkormányzati támogatás jelentős csökkenése miatt nem tudja fedezni az NB III-as bajnoksággal járó kiadásokat, ezért a csapat nem játssza le a hátralévő mérkőzéseit.

A versenykiírás szerint a Jászberény őszi eredményei megmaradnak, tavasszal pedig minden ellenfele megkapja a 3 bajnoki pontot.

Reagálás a szombati Csepel FC meccs előtt: Úgy gondolom itt lenne az ideje, hogy tiltakozzunk, természetes nem fegyverrel a kézben, de jó lenne valami kulturált drapit kitalálni, vagy esetleg fél perces együttérző megemlékezés a szombati meccs előtt. Mindenképpen hangot kell adnunk a nemtetszésünknek, hogy vegyék már észre, hogy nem csak a Videoton létezik, és nagyon rossz felfogást képviselnek az önkormányzatok, ha politikai hovatartozástól teszik függővé a sport helyi támogatását. Mivel az osztályban mi képviseljük a legnagyobb figyelmet, ennyit igazán megtehetnénk, hátha Németh Szilárd is észbe kapna, és kicsit aktívabb szerepet vállalna a csepeli labdarúgás viszonyainak rendezésében.