- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Megszólal a Harley-főnök, Dobai Attlla: a 13-as szám szerencsét hoz

Idén lesz a 13. Harley Davidson Open Road Fest. Az egész mulatság 12 éve kezdődött, akkor smerte meg ország-világ Dobai Atillát, a magyarországi Harley apostolt, fesztiválszervezőt. A márkafesztiválból a balatoni szezon idén nyitó nagy nemzetközi rendezvényévé nőtte ki magát az alsóörsi motoros randevú, ahol ezidáig már számos politikus, ismert közéleti személyiség, az üzleti élet reprezentánsa, és az Országgyűlés elnökei is megjelentek.

Nem tartotok a tizenhármas számtól?

Nem, sőt! Ha úgy tetszik ez is egy kihívás. Ha Amerikában lennénk, biztosan átugranánk ezt a számot, de mi úgy gondoljuk, hogy egy igazi szerencse-hét vár arra, aki június elején (6-10) eljön hozzánk. Dupla erővel és energiával készülünk!

Hogy kezdődött a történet?

Könnyű kiszámolni, hogy 1999-ben volt az első. Mindenképpen szerettünk volna egy olyan motoros ünnepet megszervezni, aminek a Harley-Davidson motor és az aköré köré font/kialakult szellemiség van a középpontjában. Azon az első éven pár százan lehettünk, de nagyon jó, bulis napokat töltöttünk együtt. Már akkor láttuk, hogy van létjogosultsága Magyarországon is egy olyan motoros találkozónak, ahol mi, a HD vagyunk a vendéglátók. Aztán, egy évre rá ismét találkoztunk, aztán egy évre rá ismét…

Miben változott a rendezvény, az elmúlt időszak alatt?

Sok mindenben. Sokat tanultunk az elmúlt évek alatt, és ezeket a tapasztalatokat megpróbáljuk mindig kamatoztatni a következő években. Nagyobbak lettünk. Napokban, eseményekben, látogatói számban is. Ma már egy ilyen volumenű Fesztivált létrehozásához nagy erőket kell megmozgatnunk. Mondhatom azt, hogy felnőttünk a feladathoz, hiszen ha csak a zenei programokra gondolok, akkor elmondhatom, hogy álljuk a versenyt más zenei Fesztiválokkal is! Ráadásul itt még csodálatos motorok és motorosok is vannak! Célunk, hogy Közép-Kelet-Európa meghatározó motoros Fesztiválja legyünk, és Alsóörs fontos találkozó pontja legyen a hazai és a „nyugati” vendégeinken túl a lengyel, cseh, szlovák, szlovén, román, horvát motorosoknak is.
És még egy fontos dolog! Bár ez az évek során NEM változott. Az állandó! Fontos küldetésünk az a charity-program, aminek keretén belül minden évben megvendégeljük a hátrányos helyzetű gyerekeket. Idén a Bátor tábor lakói lesznek a vendégeink.

Miért pont Alsóörs?

Mert június elején, a balatoni szezonnyitó idején, ahol a víz, a napfény, sör és a rnroll együtt áll, ez a legideálisabb helyszín. Minden adott egy helyen ahhoz, hogy akik ezeket az „elemeket” szeretik, jól érezhessék magukat.

Az igazán színes és gazdag zenei programon túl mit kap még, aki nyeregbe pattan?

Aki nyeregbe pattan, és eljön, az kap 5 programokkal, eseményekkel telezsúfolt fantasztikus napot. Aki már ott van, és úgy pattan nyeregbe, az pl. megismerheti a vezetett túrák vagy a Poker Run során a Balaton környékének legszebb tájait. 2012 az olimpia éve. Megrendezzük a HD chapterek és a motoros klubok olimpiáját. Na, nem távolt kell ugrani!! Ügyesség és virtus a jelszó! Mutasd meg, hogy a Te motoros csapatod a legjobb!! Az 5 nap alatt folyamatos tesztvezetéseken lehet kipróbálni a legújabb Harley-Davidson modelleket. És, mint minden évben, most sem szabad kihagyni a Parádét, a felvonulást, ahol demonstráljuk az egyik nagy szerelmünket, a motorozást!

Egy ilyen rendezvényen elvarázsolt fazonok is előkerülnek. Mi volt a legmegdöbbentőbb, vagy leghumorosabb eset, amivel találkoztál?

Sok-sok különleges élményben volt részem az elmúlt 13 év alatt. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy két évvel ezelőtt ellátogatott a Fesztiválra a Jane Davidson, a Davidson család krónikása, vagy az az eset például, amikor egy osztrák motoros pár azzal keresett meg minket, hogy szeretnének a Fesztiválon összeházasodni. Megszerveztük, hogy a kért időpontra megérkezzen az alsóörsi anyakönyvvezető személyében a „tábori pap”, és egy igazán különleges ceremónia részesei lehettek a fesztiválozók. Egyébként nálunk, minden fesztiválozó „jó arc”!

Idei fellépők? Kik húzzák a talpalávalót?

Több külföldi és hazai sztárzenekar képviseli a rockot és a rnrollt. A 70-es évek két emblematikus zenekara, a Sweet és a Nazareth lép föl a nagyszínpadon, de ma már az Edda, a Tankcsapda, Deák Bill, vagy a Magna Cum Laude nélkül elképzelhetetlen az alsóörsi buli. Fontos feladatunknak tartjuk, hogy az Open Road Band verseny keretében az utánpótlás is megmutassa magát. A környező országokból is meghívtunk egy-egy fellépőt, hiszen – azt gondolom, hogy – „gondos vendéglátó” üzenete van annak, hogy pl. a szlovák motoros a Konflikt koncerten „hazai pályán” érezze magát.

Hunhír.info