- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Mi akar lennni a kisgyerek? Nemzeti biker, vagy motoros rendőr?

A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban idén sem maradt el a Budapest Motorfesztivál – az eseményt utólag már önmagában felértékeli, hogy nem mindenhol volt ez így Európában. Három nap a márkák és a motorozás bűvöletében – ha a kiállítási standok kisebbek is voltak a tavalyinál, az új modellek látványa és a fesztivál köré szervezett programok változatossága 2010-ben is emlékezetessé tette az eseményt

A gazdasági válság következtében sok olyan országban is elmaradt az idei motorkiállítás, ahol a motorozásnak komolyabb hagyományai vannak és jelenleg is jóval népszerűbb, mint Magyarországon. Épp ezért tekinthető már önmagában sikernek, hogy a Hungexpón idén sem maradt el a 3 napos fesztivál. A látogatottság igazolta a rendezőket, a tavalyinál szerényebb méretű Budapest Motorfesztivált 23 ezren keresték fel március 19-21. között.

A kiállítókkal együtt nagyot küzdöttünk a Budapest Motorfesztivál létrejöttéért. Voltak persze hibák, a Tuning Show szervezőivel az utolsó pillanatig tárgyaltunk, ők azonban egyetlen opciót sem fogadtak el. A beléptetőrendszert pedig – amely időnként sajnos jelentős sorokat eredményezett – a látogatók és a kiállítók biztonsága érdekében szereltük fel. Jövőre nagyobb területen szeretnénk megrendezni a motorkiállítást, beiktatva esetleg egy szakmai napot is, ugyanakkor megtartanánk az idei, fesztiválhangulatot is – mondta el Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója.

A szervezőkhöz hasonlóan a kiállító márkák képviselői és az importőrök is sikeresnek értékelték a programsorozatot. Ehhez természetesen a „járulékos” ötletek is kellettek, hiszen a szabadtéri programok nemcsak látványosak, de hasznosak is voltak: a BRFK motoros rendőrei mindig sikerre számíthatnak pl. a gyerekek körében, akik a biztonságos közlekedésről is sokat megtanulhattak a három nap alatt. Ugyanerről szóltak a Honda Safety és a Hungaroring Motorsport Iskola egész napos bemutatói is. A vezetéstechnikai tanfolyamot, mely mind a három napon át folyamatosan tartott, állandó, nagy létszámú érdeklődő kísérte figyelemmel – a biztonságos motorozás elsajátítása a jelek szerint továbbra is központi téma a legkisebbektől kezdve a felnőttekig.

Magyarországon a motorsportot az utóbbi években mindenkinél jobban népszerűsítette világbajnokunk, Talmácsi Gábor, így természetes, hogy az ő neve sem maradhatott ki a fesztivál műsorából. A Talmácsi Team által szervezett programok a legkisebbeket igyekeztek közelebb hozni a motorozáshoz. A szurkolói hozzáállás is természetes, ha motorozásról beszélünk, nyilván sokakat foglalkoztat Talma idei szezonja. A kíváncsiság kielégítésére szervezett internetes összekapcsolódás során Talma olasz csapatfőnöke nem okozott csalódást a szurkolóknak: elmondta, az első 5 közé várja Talmát az április 11-én kezdődő Moto2-es szezonban, aminek a 125 köbcenti két évvel ezelőtti világbajnoka is nagyon motiváltan vág neki, és mind szellemileg, mind fizikailag készen áll a startra.

Általános vélekedés szerint a motorpiac visszaesése miatt kisebb csodaszámba megy, hogy ennyit sikerült kigazdálkodni az idei kiállításra. Hogy jövőre is lesz folytatás, azt a szervezők a program sikere alapján bízvást remélhetik – a motorozás a mindenkori gazdasági helyzettől függetlenül továbbra is tömegek szenvedélye Magyarországon (is).

HunHír.Hu-információ