- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Walt Disney, Dargay, nyugdíjkorhatár

Dr. Bubó (Nepp József születésnapjára).

Ma van Nepp József (1934-2017) Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező, forgatókönyvíró, háttérfestő, tervező (animátor), zeneszerző születésnapja. Nevéhez kötődik a Kérem a következőt! című magyar televíziós rajzfilmsorozat, amelyet a Pannónia Filmstúdió készített.

Eredeti címe helyett a sorozatot gyakran csak (?) “Dr. Bubó” néven említik, mivel főhőse egy bagoly orvos, aki az erdőlakó állatok bajait kezeli ki, többnyire kevés sikerrel. A sorozat alkotója Nepp József, aki Romhányi Józseffel együtt írta a forgatókönyvet és a dialógokat.
De Nepp Józsefre emlékezve ne felejtsük ki a többi nagy sikert sem, mint például televíziósorozatait (Mézga család, Kérem a következőt!) melyeken generációk szórakoztak és nőttek fel.

Híres mondása volt:

“Amikor még nem voltam stúdiótag, arról álmodoztam, hogy jobb filmeket fogok csinálni, mint Walt Disney. Miután bekerültem, jobb filmeket szerettem volna csinálni, mint Dargay Attila. Egy kis idő múlva egyszerűen csak meg szerettem volna érni a nyugdíjkorhatárt. Ez utóbbi célomat sikerült elérnem”.

– Nepp József

Mészáros Sunyó Sándor – Hunhír.info