- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

1956 szelleme: Előre mind! (+videóklip)

Új videóklippel jelentkezett az egyik legismertebb hazai nemzeti rock csapat, a Romantikus Erőszak, amelyet az 1956-os szabadságharc névtelen utcai harcosai előtt tisztelgő Előre Mind Pesti Srácok című nótájukhoz forgattak. A világhálóra a HD verzió került fel.

További a RomEr-hez kapcsolódó hír, hogy legutóbbi CD-jük, a Keménymag 2010. október 8-ai lemezbemutató koncertje a népligeti Dieselbe, (volt E-klub) Népligeti út 2. került át, mert semmiképpen sem akarták, hogy az átalakulóban lévő előző helyszín miatt a legkisebb esélye is legyen a fellépés elmaradásának.

A helyszínen kívül semmi sem változik, már kint vannak a jegyek az elővételi helyeken. A belépő ezúttal egy különleges textil karszalag lesz, a Keménymag CD borítógrafikájával.

– Lényeges még, hogy aznap este a magyar labdarúgó válogatott a Puskás stadionban EB-selejtezőt játszik este 8-tól. Mi fél 11-kor kezdünk, így a mérkőzés után kényelmesen, negyed óra alatt át lehet érni az 1-es villamossal, ráadásul aki a bejáratnál felmutatja a meccsbelépőjét, az elővételes áron jöhet be a koncertre – közölte a Hunhír.infóval zenekar frontembere, Sziva Balázs.

A banda nem tétlenkedik, hiszen jövő hét közepén jön ki a zenekar mára már klasszikus albuma, a Magyar Históra X tízéves jubileumi újrakiadása a Hadak Útja kiadó gondozásában, rajta bónuszként a csapat 2004 márciusában Székelyudvarhelyen rögzített első székelyföldi koncertjének felvétele. (Az album az info@hunhir.hu e-mail címen is megrendelhető.)

Kedvcsinálónak egy kis érdekesség: a Magyar História X című nóta, a Független Adó előadásában egy 2007-es felvételen.

Hunhír.info