- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Trianon 90 motoros emléktúra – a HunHír.Hu támogatásával

A Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesülete (NÉM) Trianon emléktúrát szervez, motorosként emlékezve a békediktátum aláírásának 90. évfordulójára. A HunHír.Hu azért is támogatja az elképzelést, hiszen az általa megkezdett úton járnak a nemzeti vasparipások.

A NÉM felhvása:

Ez a szomorú esemény zárta le azt a folyamatot, melynek következményeként 90 évvel ezelőtt országunk nagyobb részét elcsatolták, mély sebet ejtve ezzel nemzetünk öntudatán, az elcsatolt területeken mai napig tartó konfliktusokat teremtve.

Túránk célja az emlékezés és a figyelemfelhívás! Nem hőbörögni akarunk, hanem emlékeztetni kívánjuk ezen az évfordulón a világot és az Európai Parlament képviselőit, hogy 90 évvel ezelőtt Magyarországot a legjobban sújtva, egy olyan rendelkezés született, amely mély nyomot hagyott a magyar társadalomban, a régió bonyolult nemzetiségi összetételéből adódó kérdéseket pedig nem megoldotta, hanem tovább szította!

Célunk szervezett motoros túra keretében 2010. június 4-én délelőtt Brüsszelben egy figyelemfelkeltő petíció átadása Európai Parlamenti képviselőknek, majd Versailles-ban a Nagy-Trianon kastély előtt emlékezni a 90 évvel ezelőtti szomorú eseményre!

Terveink szerint Brüsszelben és a Versailles-ban is felsorakoztatjuk a 64 vármegye lobogóit és a békediktátumra emlékeztető gyász-zászlót, amit a Hősök teréről indulva magunkkal viszünk Trianonba.

Élő összeköttetést tervezünk hazai megemlékezőkkel, szeretnénk, ha a 90. évfordulón 16:32-kor az aláírás időpontjában és helyszínén a 90 motoros az itthon emlékezőkkel közösen énekelhetné a magyar Himnuszt!

Felhívunk minden nemzeti érzelmű magyart, hogy ebben az időpontban, bárhol is van a világban, 1 percig emlékezzen velünk Magyarország és a magyarság szétszakítására!

HunHír.Hu kommentár:

Csak emlékeztetőül. A Kárpátia együttes trianoni koncertje egybeesett a csíksomlyói búcsú idejével. A HunHír.Hu és a Justice for Hungary mozgalom felhívására több helyszínen, ugyanabban az időpontban emlékeztek meg nemzeti szervezetek, civilek, búcsúsok, motorosok Nagy-Magyarország testének szétszabdalásáról. A Kárpátia Trianonban, a Bujdosó Janó vezette “dévai” motoros csapat a Hargitán, a Schuster Lóránt vezette Magyar Nemzeti Front, és nagy számú, a csíksomlyói búcsún résztvevő civil a cserenátoni ereklyés országzászló minden vihart átélt oszlopánál, amely 64 vármegye rögét is magában tartja. Örülünk, hogy kezdeményezésünket felélesztik a nemzeti motorosok, és vállaljuk az esemény médiatámogatását is.

HunHír.Hu