- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Előre mind pesti srácok! (+ letölthető dal a RomEr új albumáról!)

Hétfőn jelent meg a Romantikus Erőszak zenekar születésnapi CD-je. A népzenei hatásokkal átitatott, lendületes nemzeti rock album egy újabb dala letölthető a HunHír.Hu-ról. Az első kiadáshoz még egy ajándék koncert DVD is jár majd, amelyet tavaly márciusban vettek fel a Wigwamban.

A CD-n szereplő dalok a magyar szabadságharcok témakörét járják körül a kuruc kortól 1848/49-en át 1956-ig. Az Audioplanet stúdióban rögzített felvételen egy sor népzenészen kívül vendégeskedik Schuster Lóránt (P.Mobil) és Hirlemann Bertalan (Beatrice) is, valamint egy dalszöveget, az ELŐRE MIND PESTI Srácokat, Pusztai Zoltán jegyez.

Az 1956-os forradalom emblematikus mozzanata a Pesti Srácok harca volt, akik szinte puszta kézzel szálltak szembe egy világhatalom páncélosaival. Az ügy bukása után erről a hősiességről egy induló született Itáliában. Fél évszázaddal később, a Budapesten lezajlott forradalmi események hatására, erre a dalra utalva, több olasz futballklub (Internazionale, AS Roma, Lazio) szurkolótábora fejezte ki a budapesti fiatalok iránt érzett szimpátiáját. “Avanti ragazzi di Budapest” volt olvasható több stadion lelátóján. Ők így tisztelegtek az 56-os évforduló előtt, valamint az itthon kialakult politikai helyzet miatt 2006-ban az utcára vonult harcosokkal vállaltak szolidaritást. A magyar szöveget a Hungarica költője, Pusztai Zoltán követte el.

Meghallgatom!

ELŐRE MIND PESTI Srácok [1]

A Romantikus Erőszak új albuma megrendelhető utánvéttel (2500 Ft+pkg) a romer@hunhir.hu [2] e-mail címen.

HunHír.Hu