- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Nemzeti jog és nemzeti rock, Gaudi, Morvai meg a Hungarica (+ képtár)

A WigWam kereteihez képest rekordlélekszámú tömeg töltötte meg a Hungarica együttes péntek esti koncertjét, amelyet a nemzeti rock és a nemzeti jog egymásra találása jegyében rendeztek meg az együttes tagjai és a nemzeti jogvédők. A Gaudi-Nagy Tamás és Morvai Krisztina fővédnökök által politikailag is támogatott rendezvényen megszólaltak a rövid előélettel rendelkező, de annál sikeresebb zenekar lelkesítő számai, elgondolkodtató balladái és szívet-lelket melengető produkcióval jelentkezett Gaudi-Nagy Tamás és családi zenekara.

A politikusok között feltűnt Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Zacsek Gyula volt országgyűlési képviselő, az MDF-piac kitalálója, Zétényi Zsolt volt honatya, törvényalkotó.

A Patrióta együttes bemelegítése után Gaudi-Nagy Tamás családi zenekara fokozta a hangulatot, hiszen szinte a família apraja-nagyja színpadra lépett a közismert Fejbőr- és Kárpátia-dalok előadásával már megfelelő hőfokra hevítve a tömeget. A Morvai Krisztinával közösen fellépő Hungaricának még erre az izzó légkörre sikerült rátenni egy lapáttal, és adni egy fergeteges, idősnek, fiatalnak egyaránt hazafias élményt nyújtó nemzeti “együtténeklőst”.

A zenekar vendégművészekkel kiegészülve a legnagyobb sikert természetesen akkor aratta, amikor a videóklipekből is ismert, a szülőföld szeretetét és fontosságát hangsúlyozó balladák kerültek sorra.

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője örömmel jelentette be már a koncerten is, hogy egyre több pert nyernek meg a brutális rendőrök által megkínzott áldozatok védelmében, és kérte a közönséget, hogy most a nemzeti jog és a nemzeti rock egymásra találása után is fogják meg egymás kezét, segítsék és támogassák azt a politikai vonalat, amely Magyarországnak igazságot hoz el a közeljövőben. A közönség reakciójából kitűnt, hogy a Magyarország melletti kitartás után egy másik fontos kérdéskör is szíve csücske, hiszen minden tartalmában és gondolatiságában a legnagyobb sorstragédiákra emlékeztető szerzemény után zúgott a “Vesszen Trianon”.

gki – HunHír.Hu