- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Meccs- és koncertbusz Dunaszerdahelyre

A trianoni igazságtalanságot a Rongyos Gárda győzelmei után (1921-es Nyugat-Magyarországi felkelés )
másodízben sikerült kompenzálnia hazánknak. Az első bécsi döntés révén nagyjából igazságos határvonalak jöttek létre északon! A Felvidék 85 százalékos többségében magyarok lakta részei 20 év megszállás után végre visszatértek Magyarországhoz! 2008. november elsején SZOMBATON különleges körülmények között DUNASZERDAHELYEN EMLÉKEZHETÜNK MEG a 70 évvel ezelőtti történelmi eseményről és mutathatjuk meg, azt, hogy a CSALLÓKÖZ IS A MI HAZÁNK, ÉS HA ÖSSZEFOGUNK AZ IS MARAD!

Tisztelt Barátaim!

1938 őszén egységben és lázban volt a a NEMZET!

A trianoni igazságtalanságot a Rongyos Gárda győzelmei után (1921-es Nyugat-Magyarországi felkelés)
másodízben sikerült kompenzálnia hazánknak. Az első bécsi döntés révén nagyjából igazságos határvonalak jöttek létre északon! A Felvidék 85 százalékos többségében magyarok lakta részei 20 év megszállás után végre visszatértek Magyarországhoz!

A második világháború győztesei azonban felrúgva a korábban általuk is elfogadott határokat visszaállították az IGAZSÁGTALAN STATUS QUO-t, így az új hatalom politikája révén több mint 300 ezer magyarnak el kellett hagynia szülőföldjét, 700 ezer honfitársunk pedig a Benesi dekrétumok révén megbélyegzett és jogfosztott létben, másodrangú állampolgárként volt kénytelen élni sok sok éven át!

Az azóta eltelt évtizedek során a magyarság további négyzetkilométer ezreken került kisebbségbe, és lettünk egyre kevesebben a ősi hazánk területén! Van azonban táj, ahol MINDMÁIG MI alkotjuk a TÖBBSÉGET! Ennek ellenére NINCS megfelelő oktatásban részünk, NINCS POLITIKAI AUTONÓMIÁNK, de lényegében még kulturális autonómiánk sem!

2008. november elsején SZOMBATON különleges körülmények között DUNASZERDAHELYEN EMLÉKEZHETÜNK MEG a 70 évvel ezelőtti történelmi eseményről és mutathatjuk meg, azt, hogy a CSALLÓKÖZ IS A MI HAZÁNK, ÉS HA ÖSSZEFOGUNK AZ IS MARAD!

Legyünk tehát e napon minél többen DUNASZERDAHELYEN, lobogjanak nemzeti zászlóink!

Találkozó: November 01. szombat 12.30 perc Városi Stadionnál.

Tekintsük meg és szurkoljunk közösen az 1904-ben alapított DUNASZERDAHELYI AC elsőligás labdarúgó csapatának a SLOVAN BRATISLAVA elleni rangadón.

A mérkőzés kezdete: 13.30 perc. Belépőjegy ár: 100 SK.

A programnak ezzel még nincsen vége! Figyelmetekbe ajánlom a következő KONCERTEKET!

A fellépő zenekarok szervezőjeként rendhagyó történelem órát és HAZAFIAS TALÁLKOZÓT hirdetek, melynek mottója: “A HAZA MINDENEK ELŐTT”

H U N G A R I C A és Romantikus Erőszak KONCERTEK Nagyudvarnok – Kultúrház (Dunaszerdahelytől 2 km) 2008. november 01. szombat 18 h
A koncert napján a pénztár 17-h kor nyit. Belépőjegyár: 250 SK.

Utazással kapcsolatos információ:
Sopronból (Kapuvár, Csorna, Győr felszállási lehetőséggel) 9.30 h kor induló autóbuszra jelentkezni lehet a g.gobl@chello.hu címen
Budapestről (Tatabánya, Komárom felszállási lehetőséggel) 9.30 h kor induló autóbuszokra jelentkezni lehet az info@romantikuseroszak.hu címen.

Szurkolói csoportok, baráti társaságok, hagyomány őrző egyesületi tagok, fogjatok össze és álljunk ki nemzetünkért!
Várunk Benneteket, szervezett módon és egyénileg utazva!
Terjesszétek a hírlevelet minden hazafias közösséghez!

Szebb Jövőt, Isten Áldja Magyarországot!

Gőbl Gábor és Szíva Balázs
rockzenészek

HunHír.Hu