- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

15 év nemzeti rock

A VIII. Magyar Szigeten jelenik meg Sziva Balázs 15 ÉV NEMZETI ROCK című könyve. Az immár másfél évtizede alakult Romantikus Erőszak a műfaj egyik legismertebb együttese.

Az őket kedvelők között éppúgy megtalálhatók a skinheadek és a Fradista focihuligánok, mint a nemzeti rockerek, az egyetemisták, vagy a tinilányok. Kik ők és mit képviselnek? Valóban az erőszak kultuszát hirdető újnyilas toborzók, akikkel megállt a Turul történelem, ahogy azt a liberális sajtó állítja? Vagy inkább magyarságukra büszke, hazájukat védő, nemzeti radikális zenészek?

Ezekre a kérdésekre akar választ adni a könyv, felidézve a Kádár-korszak végét, a módszerváltás éveit, egészen forrongó napjainkig. A korrajznak is beillő, 1956 Ft-ba kerülő kötetet sok ritka fotó és Budaházy György előszava gazdagítja.

Kedvcsinálónak néhány fejezetcím: Jegyiroda lángokban – Skinheadek a vasfüggöny mögött – Bőrfejű történelem – Vér és becsület – Tankok helyett bankok – Gyermekkorunk legszebb dalai – Az első évtized – Érthető frekvencia – A Hadak Útján Petőfi nyomában – Tiltakozik a Pol Pot megyei ifjú baloldali – Fradi faktor – Dübörög a nemzeti rock – Szabadságharc romantikus erőszakkal

HunHír.Hu-információ