- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Eszéken az Ignite

A Bush-kormányzatot dalaiban rendszeresen bíráló kaliforniai Ignite együttes szeptember 4-én Eszéken koncertezik. A világhírű hard core banda énekese, a magyarságát büszkén felvállaló Téglás Zoli ez alkalommal ellátogat az Árpád-korban alapított szerémségi magyar falvak közül Kórogyra és Szentlászlóra, ahova nagyrészt már visszatértek az 1991-93-as háborúban a szerb hadsereg által elűzött magyarok.

Az egykori Pannon Rádió hallgatói ismerhették meg először a kaliforniai csapatot, annak is sikernótáját, a Csitári hegyek alatt című népdal feldolgozását hard core stílusban. Hamar a kívánságműsorok kedvencei közé került a szerzemény, és időközben kiderült, hogy nemcsak egy felvidéki gyökerekkel rendelkező amerikai fiatalember zenei útkeresése ez, hanem nagyon is céltudatos nóta- és témaválasztás. Téglás Zoli, a csapat frontembere Amerikában bizonyos körökben mint a Bush-kormányzat erőteljes kritikusa vált ismertté, s emellett az sem elhanyagolható, hogy büszkén és elhivatottsággal vállalja fel magyarságát, amiről már több alkalommal is bizonyságot tett.

Téglás Zoli jó barátságot ápol a magyarországi Moby Dick együttessel, és a feltörekvő új csapat, a Hungarica is látókörébe került. A HunHír.Hu információi szerint Téglás Zoli személyesen is szeretne meggyőződni arról, hogy milyen a magyarok helyzete egy olyan országban, ahol először kegyetlen háború zajlott, és ennek következményeképpen szülőföldüktől megfosztottá váltak az ott őshonos magyarok. A szív viszont hazahúz, és az elüldözöttek lassan-lassan visszatérnek ősi honukba. Ezt a jelenséget szeretné úgy megvizsgálni az Ignite frontembere, hogy személyes beszélgetésekkel, találkozásokkal alakíthassa ki saját véleményét ebben a rendkívül fontos kérdéskörben.

HunHír.Hu-információ