- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Kétméteres lángnyelvek nyaldosták a Hungarica énekesét (+letölthető videoklip)

Pirotechnikai problémák miatt hatalmas lángok csaptak fel a Hungarica énekese, Sziva Balázs körül, az Ide születtem című rockmetál ballada klipjének felvételekor.

Az énekes szemöldöke, arca és ruhája megperzselődött, de ebből semmit sem tapasztal a nagyérdemű, viszont lát egy olyan felvételt, amelyet ez idáig még senki sem készített. Ugyanazokkal a képsorokkal találkozunk a hátrafelé nyilazó lovasról, ahogy a szkíták ábrázolták.

Sziva Balázs, a Hungarica énekese a HunHír.Hu-nak elmondta, hogy a Császár Tamás által készített videoklip eltér az eddig megszokott hasonló alkotásoktól. Meghatározó, hogy az operatőr hazafias lelkületét is kifejezte az alkotás elkészítésekor, hiszen azoknak a honfitársaknak is szól a történet, akik érdeklődnek a hősies magyar régmúlt iránt, és figyelemfelkeltően szól azokhoz is, akik csak most ismerkednek ezzel a kimeríthetetlen kincsestárral.

A forgatás alatt történt egy kisebb probléma – közölte Sziva, ugyanis a pirotechnikus rosszul számolta ki az egyik jelenet látványrészét, így éneklés közben azt vette észre, hogy többméteres lángnyelvek csapkodnak körülötte. Sikerült befejezni a felvételt, de mindenki halálra rémült, a frontembernek megperzselődött arca, szemöldöke, ruházata, és kaszkadőrt megszégyenítő ügyességgel kellett kiugrania a lángtengerből.

Az Ide születtem című dal szövegét Pusztai Zoltán írta, akinek írásait a HunHír.Hu látogatói portálunk Versek rovatában találják [1]. Mint ismert, egy időben úgy volt, hogy a kishegyesi csalogány, Rúzsa Magdi ezt a dalt viszi az Eurovíziós Dalfesztiválra. Különböző okok miatt ez nem sikerült, noha a dal átütő erejével Rúzsa Magdi még sikeresebben szerepelhetett volna a versenyen.

A klip a Hungarica oldaláról MPG-ben [2], illetve DIVX formátumban [3] is letölthető.

HunHír.Hu-információ