- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Rúzsa Magdi és a megkönnyezett dal (letölthető zenével)

A HunHír.Hu információi szerint a kishegyesi „csalogány”, Rúzsa Magdi rátalált egy dalra. Meghallgatta és megkönnyezte, mert a szerzeményben ráismert saját maga, szűkebb hazája és a magyarság sorsára. A dal a szívébe hatolt, beleszeretett. Rúzsa Magdi tolmácsolásában mégsem hangzik el ez a szerzemény az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Sokan már előre kongatják a vészharangot, hogy nincs egy olyan meghatározó, elementáris szerzemény, amellyel Rúzsa Magdi méltóan képviselhetné az összmagyarságot a soron következő Eurovíziós Dalfesztiválon. Arról szólnak a híradások, hogy Magdi nem talált eddig megfelelő nótát, és ezért kell egy régebbi szerzeményéhez nyúlnia, noha információink szerint ezek a közlések nem fedik a valóságot.

Úgy tudjuk, Rúzsa Magdi talált egy nótát a most debütáló nemzeti rock-metál csapat, a Hungarica egyik szerzeményét, az Ide születtem címűt. Először megkönnyezte, aztán beleszeretett, mert úgy érezte, hogy neki, róla és érte szól, és az egész a szíve csücske. A szerzemény a magyar népzenei alapokon nyugvó, szövegében egy mára már kicsi, de meghatározó nép, a magyarság ősi gondolatvilágát közvetíti, a szülőföld szeretetének, tiszteletének és megtartásának fontosságával. A hegedű a több száz éves dallamvilágot idézve szinte belesír a világba, de nem a fájdalmat, hanem a hitet és a reményt közvetíti.

„ideköt minden
nem vihet innen
idegen földre semmilyen szél
nem űzhet el
se szó se fegyver
szívet cserél aki hazát cserél”

Aztán mégsem kerülhet ki ez a nóta az Eurovíziós Dalfesztiválra, és nem ezzel kápráztathatja el Magdi csodálatos énekhangján a szájtáti hallgatóságot és a tévénézők tízmillióit. Nem tudjuk az okot, bár sejtjük, hogy talán ugyanazok az erők akadályozzák meg ennek a dalnak világszintű megismertetését, akik már a rock hőskorában több kárt okoztak a haladó és nemzeti irányultságú magyar rockmuzsikának, mint Aczél György és kultúrkomisszárjai.

A globalista világban pedig ütött volna ez a szerzemény, amelyet csak azok ócsárolhatnak és szoríthatnak sarokba, akik félnek a szóban és zenében megfogalmazott üzenetétől.

A dalba itt [1] hallgathatsz bele.

HunHír.Hu-információ