- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A nyolcvanhatodik Hiszekegy a Kárpátiától

A Magyarországot megcsonkító trianoni békediktátum aláírásának 86. évfordulóján 16 óra 32 perckor a magyarországi Kárpátia felhívja a világ népeinek figyelmét a magyarokat ért mérhetetlen igazságtalanságra. A Versailles-i Trianon palota Clemanceau-termében a zenekar hitet tesz a Kárpát-medencei magyarság lelki nemzetegyesítése mellett. Az együttes a gyászos békediktátum helyszínén adott koncertjével egyben újjáéleszti az “Igazságot Magyarországnak!” pártoktól és ideológiáktól független szellemi mozgalmat.

A Kárpátia együttes több éves álma valósul meg ez év június 4-én, a csíksomlyói búcsú napján, hogy azon a helyszínen csendüljenek fel a zenekar lelkesítő, a bele nem nyugvást tükröző szerzeményei, ahol Magyarországot a nagyhatalmak vonalzóval szabdalták darabjaira, megsemmisítve a Szent Korona országát.

A trianoni békének nevezett diktátum az első világháború legrosszabb és legkegyetlenebb békéje volt, hiszen a Kárpátok sziklafala által természetes határként körülzárt nagy magyar síkságot és a világ legegységesebb vízrendszerét törte darabjaira.

A magyarág az elmúlt időszakban sohasem nyugodott bele az őt ért igazságtalanságba, s ha most más is a világpolitikai helyzet, az utódoknak kötelességük felhívni az összes nép és politikai döntéshozóik figyelmét, hogy ez idáig ilyen mértékben még sehol sem következett be egy ország, egy nemzet megcsonkítása.

Az együttes hosszú és alapos szervezőmunkája után így aztán az anyaországi honfitársaink a Kis-Trianon palotában érezhetik át azt, amit a magyar tárgyalódelegáció átélt, amikor bejelentették Magyarország keresztre feszítését.

A koncertnek és a meghívott előadóknak köszönhetően az egész rendezvény azt jelzi, hogy az utódok a saját eszközeikkel, a szó, a kép és a hang segítségével fejezik ki a nem felejtés és a lelki-szellemi meg nem alkuvás fontosságát.

A zenekar felhívására lelkes önkéntesek gyűjtötték össze a Szent Korona országainak mind a 72 vármegyéjéből a földet. Ez összevegyítve egy pecsétbe került, ami valójában egy támogatói emlék. A magyar föld nem eladó – vallja az együttes, ezért aki ezt a relikviát megrendeli, az birtokba veszi. A rendezvényen a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) szervezésében neves közéleti személyiségek teszik tiszteletüket, köztük Koltay Gábor, Andrási Attila, Pörzse Sándor, s a mozgalom meghívta Tőkés Lászlót, valamint Duray Miklóst is. Beszédet mond Toroczkai László, a HVIM elnöke.

Kapcsolódó:
Képek a Kárpátia zenekarról [1]
Dalok a Kárpátia zenekartól [2]

G. Kirkovits István – HunHír.Hu