- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Trump: harmadik világháborúhoz vezethet Biden Ukrajna-politikája

Donald Trump volt amerikai elnök hétfőn Floridában egy támogatói csoport előtt beszélve kijelentette: amennyiben újraválasztják elnöknek, fel fogja hívni Vlagyimir Putyin orosz államfőt és Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnököt az ukrajnai helyzet gyors megoldása érdekében.

Joe Biden amerikai elnök Ukrajna-politikája a harmadik világháborúhoz vezethet – jelentette ki kedden Donald Trump volt amerikai elnök.

Ha megfigyeljük és megértjük Biden Ukrajnával kapcsolatos lépéseit, akkor szisztematikusan, de talán tudtán kívül beletaszít minket abba, ami hamarosan a harmadik világháború lehet. Milyen őrültség ez már?

— írta Trump a Truth Social nevű platformján.

Amikor hétfőn Floridában egy támogatói csoport előtt beszélt, Trump kijelentette, hogy amennyiben újraválasztják elnöknek, fel fogja hívni Vlagyimir Putyin orosz vezetőt és Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnököt az ukrajnai helyzet mielőbbi megoldása érdekében.

Biden hétfőn előre be nem jelentett látogatást tett Kijevben, ahol a katonai támogatás újabb csomagját jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek. Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó azt mondta, hogy Washington néhány órával az elnöki vizit előtt értesítette Moszkvát, hogy elejét vegye a konfliktushelyzeteknek. Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese ezzel szemben a Telegram-csatornáján azt írta, hogy az amerikai elnök azután utazott az ukrán fővárosba, “miután előzetesen biztonsági garanciákat kapott”.

 Érvényben maradnak Washingtonnak Ukrajna iránti kötelezettségvállalásai, az Egyesült Államok és szövetségesei továbbra is támogatni fogják Ukrajnát – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök kedden Varsóban.

Hunhír.info – Neokohn – MTI