- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A Jacksonville-i baptisták szembeszálltak az LMBTQ-propagandával

Egy floridai gyülekezet előírja hívei számára, hogy nyilatkozzanak a bibliai szexualitásról, amelyben megerősítik, hogy a házasság Istentől köttetik egy férfi és egy nő között. A First Baptist Church of Jacksonville tagjainak március 19-ig kell aláírásukkal rögzíteni a fentieket, ha az egyház tagjai szeretnének maradni.

A First Baptist Church tagjaként hiszek abban, hogy Isten az embereket az ő képmására teremti, férfinak vagy nőnek. És hogy a teremtés az emberi biológia rögzített kérdése, nem pedig egyéni választásé. Hiszem, hogy a házasságot Isten, nem pedig a kormányzat alapította, egy férfi és egy nő között köttetik, és a szexuális vágy és önkifejezés egyetlen kontextusa.

Heath Lambert, a First Baptist vezető lelkipásztora állítja, hogy az eskü tisztázza az egyház álláspontját azzal kapcsolatban, amit ő úgy jellemez, hogy az amerikai kultúra haldoklik és belefullad a szexuális bűnbe.

A vasárnaponként (a covid előtti adatok alapján) 3000 hívet összegyűjtő First Baptist Church of Jacksonville közzétett LMBTQ-ellenes nyilatkozata után a szintén helyi Riverside Avenue Christian Church tiszteletese, Erin Dickey közölte, hogy egyháza mindenkit szívesen lát – nemtől és szexuális irányultságtól függetlenül -, mivel az egyház küldetése az, hogy “szeressük egymást“.

Az egyház küldetése az, hogy szeressük egymást és törődjünk felebarátainkkal, hogy igazságos és nagylelkű közösséget építsünk” – mondta Dickey a First Coast Newsnak. “Nem az, hogy megmondjuk, ki a tagja, és ki nem, vagy hogy aláírjunk valamit, ami azt mondja, hogy igen, itt ebben kell hinned“.

Az egyház lelkészei létrehoztak egy aloldalt a honlapjukon [1], ahol kifejtik LMBTQ-ellenes álláspontjukat, és az egyik passzus részletezi, hogy az egyház szerint az “LMBTQ-közösség által képviselt életmód ellentétben áll Isten igazságával, szeretet nélküli és nem hasznos“.

Lambert egy videóüzenetet is közzétett a szexualitásról szóló nyilatkozatról, amelyben úgy ábrázolta az egyházat, mint amely háborúban áll a szexuális forradalommal egy zavaros kultúrában. Kiemelte: ennek a szexuális forradalomnak a világi harcosai igyekeznek kiirtani a szélsőséges programjukkal szembeni minden ellenállást.

Hunhír.info