- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Szivárványzászlós zavarkeltés a katari vb-n

Tüntető futott be hétfőn a pályára a Portugália és Uruguay közötti világbajnoki csoportmérkőzésen, kezében szivárványzászlóval, rajta PACE, azaz béke felirattal. Kék Superman-póló volt rajta, amelynek elején a “SAVE UKRAINE”, hátulján pedig a “RESPECT FOR IRANIAN WOMAN” felirat volt olvasható – számol be az AP News.

A biztonsági őrök lekergették a tüntetőt, és a zászlót a pályára dobták, mielőtt a tüntetőt kivezették. A játékvezető ezután felvette a zászlót, és az oldalvonalon hagyta, ahol néhány pillanatig ott is maradt, mielőtt egy önkéntes elvitte.

A katari torna első hetében hét európai csapat adta fel a harcot, hogy a világbajnoki mérkőzéseken szivárványszínű “One Love” karszalagot viselhessenek. A szurkolók arra is panaszkodtak, hogy nem engedték be az LMBTQ-jogokat jelképező szivárványszínű tárgyakat a konzervatív iszlám emírség stadionjaiba.A katari szervezők és politikusok azt mondták, hogy mindenkit szívesen látnak, beleértve az LMBTQ-szurkolókat is, de a látogatóknak tiszteletben kell tartaniuk az ország kultúráját.

Az incidens a Lusail Stadionban rendezett mérkőzés második félidejében történt.

Hunhír.info