- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Hillary Clinton is örülne Meloninak

Az európai politikai színtéren történő jobbra fordulást várók reménnyel tekintenek Olaszországra, ahol szeptember 25-én tartják a parlamenti választásokat. A Fratelli d’Italia vezetője, Giorgia Meloni nemzetpolitikai szempontból is követendő munkásságával a Hunhír.info oldalain többször is foglalkoztunk [1], most pedig a liberális Hillary Clinton megnyilvánulására hívjuk fel a figyelmet. A feminizmus legyőzi a szabadkőművességet?

Hillary Clintont tűz alá vették egy múltheti megszólalása miatt, amelyben arról beszélt, hogy milyen pozitív következményekkel járna, ha Giorgia Meloni lenne Olaszország első női miniszterelnöke.

Olaszországban szeptember 25-én tartják a parlamenti választásokat, és a felmérések szerint a jobboldali koalíció vezet, amelytől széles körben azt várják, hogy megszerezze a mandátumok többségét, így Meloni valószínűleg miniszterelnök lesz.

A Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon időt szakítva arra, hogy az Il Corriere della Sera című vezető olasz napilapnak nyilatkozzon [2], Clinton figyelmeztetett a „nagyon erős” antidemokratikus erőkre szerte a világon, köztük az olyan autoriter demagógokra, mint Donald Trump volt amerikai elnök.

Amikor azonban az olasz politikai színtérről kérdezték, Clinton azt mondta, hogy

„az első női miniszterelnök megválasztása egy országban mindig szakítást jelent a múlttal, és ez mindenképpen jó dolog”.

Clinton méltatásul hozzátette, hogy

„mint minden vezetőt, legyen az nő vagy férfi, őt is a tettei alapján kell megítélni”.

„Soha nem értettem egyet Margaret Thatcherrel, de csodáltam az elszántságát”

– magyarázta, utalva a volt brit miniszterelnökre.

Clinton ugyanezt az üzenetét megismételte a Sky Newsnak adott interjújában, mondván, hogy Meloni győzelme „ajtókat nyitna” más nők előtt, ugyanakkor szerinte az általa szélsőjobboldalinak nevezett jelöltet továbbra is a politikája és teljesítménye alapján kell majd megítélni.

Hunhír.info – Neokohn