- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Tényleg hasznos, ha valaki nem akar szaporodni, de miért kell reklámozni?

A Gallup június elsején közzétett friss felmérése szerint az amerikaiak 71 százaléka támogatja az azonos neműek házasságát. Ez egy százalékkal több, mint tavaly, és a legmagasabb arány azóta, hogy 1996-ban mérni kezdték a házassági egyenlőség támogatottságát az észak-amerikai országban. Abban az évben az amerikaiaknak mindössze 27 százaléka támogatta a jogegyenlőséget.

Az, hogy az amerikaiak agya elszállt nagy általánosságban igaz, persze nyilván lehetnek kivételek. Vannak emberek, akik esetében gondolatban felmerülhet sokakban rosszindulatúan persze, hogy az ilyennek kár szaporodni, de hogy ezt a köztudatba beépíteni, egyfolytában népszerűsíteni kelljen, normális gondolkodású ember számára elfogadhatatlan. Mindig az eltérő, a más a nagyszerű, az elfogadni-, a követnivaló? A társadalom alapegysége a család. A sok-sok és egyre több azonos nemű pár, akik már csak divatból, megfeleléskényszerből, a választás szabadságának szajkózása miatt térnek át a másik oldalra, nehezen lesz utódlás. A másságot követő többségi társadalom majd kihal és visszatérhet az ősközösség, mert nem lesz, aki fenntartsa a globális világot.

A Gallup szerint a statisztika “folyamatos növekedést mutat a lakosság legtöbb alcsoportja körében, még azok körében is, akik hagyományosan a legellenállóbbak a házassági egyenlőséggel szemben“. A kritikus csoportok közül az azonos neműek házasságának támogatottsága 2016-ban a 65 éves vagy idősebb felnőttek, 2017-ben a protestánsok, 2021-ben pedig a republikánusok körében ért el a többségig. A hetente templomba járók továbbra is a leginkább ellenzők, 58 százalékuk nem helyesli.

Ezzel szemben 2004-től a templomba szinte soha nem járó amerikaiak az azonos nemű párok házasságának fő támogatói. 2022-től a ritkán, vagy soha templomba járók 82 százaléka támogatja az egyenlő házasságot, míg a havonta templomba járók 70 százaléka.

Összességében 2011 óta az amerikaiak többsége támogatja az azonos neműek házasságát. Ez 2015-ben elérte a 60 százalékot, mindössze egy hónappal a Legfelsőbb Bíróság történelmi döntése előtt, amely garantálta az azonos neműek házassághoz való jogát mind az 50 államban.

Ahogy a Gallup felmérései az azonos nemű párok házasságának támogatottságáról egyre nagyobb számot mutatnak, felmerül a kérdés, mikor éri el a plafont?” – áll a jelentésben.

A Gallup megjegyzi azt is, hogy mióta május másodikán kiszivárgott egy bírói különvélemény, amely azt sejteti, hogy a Legfelsőbb Bíróság szövetségi szinten megszüntetné az abortuszhoz való jogot, sokan aggódalmukat fejezik ki amiatt, hogy a jobboldali többségű szervezet következő célpontja az azonos nemű párok házassághoz való joga lehet – amellyel, mint a számokból egyértelműen kiderül, teljesen szembemennének az általános országos hangulattal.

Hunhír.info – Humen nyomán