- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Zelenszkij kavar a NATO és Oroszország között

Az orosz külügyminiszter úgy véli, hogy az ukrán elnök konfliktust akar gerjeszteni a NATO és Oroszország között, akinek „militarista tombolása” azt jelzi, hogy „nincs is szüksége tárgyalásokra”.

Lavrov szerint Zelenszkij keserű nyilatkozatai egyáltalán nem utalnak optimista hozzáállásra, valamint az ukrán elnök „tétlenséggel” vádolta a NATO-t, amiért az nem hajlandó repüléstilalmi zónát létrehozni Ukrajna felett.

A külügyminiszter viszont azt állítja, ha Zelenszkijt ennyire felháborította, hogy a NATO nem járt közben érte, akkor az egészen pontosan azt jelenti, hogy az ukrán elnök abban bízik, hogy „konfliktust tud kiprovokálni a NATO bevonásával”, amelyet „semmiképp sem tárgyalásokkal akar elsimítani”.

Az orosz elnök február 21-én a donbaszi köztársaságok kérésére, majd az Állami Duma képviselőinek fellebbezését követően aláírta a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok szuverinitását elismerő rendeleteket, majd február 24-én különleges katonai műveletet indított Ukrajna demilitarizálása érdekében – írta a Ria.ru [1].

Zelenszkij arra kérte a NATO-t, hogy vezessen be repüléstilalmi övezetet Ukrajna felett, azonban a szövetség főtitkára úgy nyilatkozott, hogy a szervezet nem hajlandó ebben részt venni, mert egy ehhez fogható lépés közvetlen összeütközést jelente Oroszországgal.

Hunhír.info – Liner.hu