- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A kölni szilveszter kísértett Milánóban

További esetek kerültek elő a szilveszteri milánói zaklatások ügyében, amelyek a hat évvel korábbi kölni éjszakát idézik. Íme az arab kultúra.

Nőtt a szilveszteri milánói zaklatások áldozatainak száma: a hatóságok az eddigi öt helyett kilenc esetben vizsgálódnak szexuális támadás gyanúja miatt – közölte a nyomozást vezető milánói ügyészség hétfőn.

Az áldozatok fiatal nők, köztük két német turista. Őket egy harmincfős, állítólag arabul beszélő férfiakból álló tömeg támadta meg.

Az egyik nő azt állította, hogy a rendőrök látták az esetet, mégsem segítettek nekik – írta honlapján a Kronen Zeitung című osztrák napilap.

Egy áldozatnak részben letépték a ruháját. A bántalmazások szilveszter éjjel történtek a városközpontban, a híres milánói dóm előtti téren, ahol sokan búcsúztatták az óévet.

A támadásokról felvételek is készültek.

Giuseppe Sala milánói polgármester elítélte az esetet, aláhúzva, hogy a történtek méltatlanok a városhoz.

A rendőrség az állítólagos támadásokat “rendkívül súlyosnak” minősítette – számolt be [1] az ANSA olasz hírportál.

A két molesztált 20 éves német nő egyike pénteken az ANSA-nak nyilatkozott:

“Megpróbáltuk ellökni őket, a barátnőm megütötte és megpofozta őket, de ők csak nevettek és folytatták a molesztálást, 15-en fogdostak.

“A rendőrök láttak minket, de nem tettek semmit, nem tudom miért, megdöbbentő volt, mert biztosan láttak minket”. Azt mondta, hogy a videó, amelyen az látható, hogy segítséget kérnek, “csak az utolsó része a 10 percig tartó támadásnak”.

Hunhír.info – MTI – Neokohn