- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A lengyel mások is mozgolódnak a Stop LMBT ellen

Lengyelországban törvénytervezet készül az LMBTQ-életmód népszerűsítésének megállítása és a pride felvonulások betiltása érdekében, amely ellen most petícióval tiltakoznak a szivárvány-hívők.

A törvénytervezetet a konzervatív Élet és Család Alapítvány szorgalmazta, amely nemrégiben sikeresen lobbizott az abortuszjogok korlátozásáért. A törvényjavaslatot polgári kezdeményezésként terjesztették be, amely akkor kerülhet a lengyel parlament elé, ha legalább 100 ezer állampolgár aláírja.

Helyi aktivisták a nemzetközi médiának megerősítették, hogy országszerte legalább 400 katolikus egyházközség segített a törvényjavaslatot támogató aláírásokat gyűjteni. Amennyiben a javaslat sikerrel jár, úgy más LMBTQ rendezvényeknek is véget vet.

A törvényjavaslat október 29-ei parlamenti vitája hamar hevessé vált. Krzysztof Kasprzak, az egyik kezdeményező a nácikhoz hasonlította az LMBTQ-közösséget, és azzal vádolta, hogy tagjai a természetes rend megdöntésére és a terror bevezetésére törekszenek. Włodzimierz Czarzasty, a parlament baloldali alelnöke ezt a “legundorítóbb beszédnek” nevezte, amelyet törvényhozói tevékenysége során hallott.

A törvényjavaslatot további megfontolásra a parlament belügyi bizottságához küldték, amelyet a LMBTQ-párti Lewica szövetség egyik tagja, Wiesław Szczepański vezet.

A törvényjavaslat visszavonására felszólító petícióban az olvasható, hogy:

A “Stop LMBT” törvényjavaslat egy újabb aljas támadás a lengyel LMBTQ-emberek jogai és élete ellen. A belügyi bizottság elnökeként Önnek hatalmában áll megállítani ezt a törvényjavaslatot, és biztosítani, hogy soha ne lépjen hatályba.

Szczepańskit arra kérik, hogy “vállaljon szolidaritást a lengyel LMBTQ-közösséggel, és törölje el ezt a törvényjavaslatot.”

Hunhír.info – Humen