- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Kiadós büntetés várhat a Netflixre a cárok országában

Vizsgálat indult Oroszországban a Netflix online streaming szolgáltató ellen, miután az ország családok védelméért felelős biztosa a melegpropagandáról szóló törvény megsértésével vádolta meg a céget – számolt be a Vedomosti napilap nyomán a Reuters [1].

Olga Baranets biztos az orosz Belügyminisztériumnak mondta el panaszát, miszerint a Netflix azt a 2013-as törvényt sértette meg, amely megtiltja a nem hagyományos szexuális kapcsolatokról szóló propaganda terjedését 18 éven aluli oroszoknak, míg a Netflix ezeket 16-os korhatár-besorolással vetíti.

A Vedomosti szerint az amerikai vállalat akár 1 millió rubel (13.400 dollár) pénzbírságot is kaphat, valamint a szolgáltatás ideiglenes felfüggesztésével is sújtható.

A Vedomosti idézett egy Netflixhez közeli forrást, aki azt mondta, hogy a cég a hónap elején ellenőrizte az LMBTQ-közösség életéről szóló sorozatok és filmek kínálatát, és egyet sem találtak 16-os korhatár-besorolással ellátva. Az ügyet a Netflix nem kommentálta, így ezt az infomációt sem erősítette meg.

Hunhír.info – Média1