- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Pakisztánban kasztrálják az erőszakolókat

A törvény értelmében a csoportos nemi erőszakban és pedofil cselekményekben részt vevő, visszaeső elkövetőket kémiai kasztrációval sújthatják Pakisztánban.

A pakisztán jogszabály előírja: a kormányzati ügynökségeknek nyilvántartást kell vezetniük a bűnelkövetőkről, a bíróságoknak pedig négy hónapon belül le kell folytatniuk az eljárást az ilyen ügyekben.

Pakisztánban erről tavaly decemberben elnöki rendelet született. A parlament november 18-án ezt hagyta jóvá, ami ismét bírálatot váltott ki jogvédő szervezetek és ügyvédek részéről. Az egyik ügyvéd szerint a törvény „túlságosan egyszerű megoldás egy összetett problémára, amely ezzel szemben az egész büntetőjogi rendszer átfogó felülvizsgálatát igényli”.

A dél-ázsiai országban a nemi erőszak elkövetésével vádolt személyek kevesebb mint három százalékát ítélik el az elhibázott nyomozás, az igazságszolgáltatási rendszer hiányosságai, valamint a társadalmi tabuk miatt, amelyek elbátortalanítják az áldozatokat attól, hogy megpróbáljanak jogi elégtételt venni.

Hunhír.info – 888.hu