- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Miss Németország transzgender lesz?

A németek megfelelési kényszere az egekben. Ennek egyik legújabb példája, hogy egy női szépségversenyre hagytak nevezni másokat is. Egy nembináris és egy transzi pedig be is jutott a legszebb 40 közé.

Micsoda megmérettetés! Csuda izgalmakat tartogat a jövő évi Miss Germany szépségverseny. A 40 résztvevő közül ugyanis kettő igazán szép pofijú fiúlány. Tini 23 éves nembináris modell, Gadou pedig 20 éves transz nőnek tartja magát.

Tini és Gadou

A Miss Germany szerencsés 40 kiválasztott versenyzője közé az utolsó körben – talán a polkorrektség jegyében – becsúszott két transzgender személy. A nembináris modell, Tini bajorországi és a tudomány világában dolgozik, Gadou Alsó-Szászországból származik, most érettségizett, és elkötelezett híve, hogy a fekete transznemű nők jogait védje, ezzel a mostani szereplésével is elfogadásukért küzd.

A Miss Németország 2022-es választásával szélesíteni kívánja a nők körének fogalmát. A szépségkirálynő-választás hivatalos honlapján Tini a bemutatkozójában azt fejtegeti, hogy a nőknek és a queer személyeknek még mindig félniük kell. A tabutémák közbeszéd középpontjába állításával ez a félelem eltűnhet, az emberek megértőbbek és elfogadóbbak lehetnek.

A "They" és a "Sie" névmásokat használó Tini még mesterképzésben tanul biológiát, de már aktívan részt vesz neurobiológiai kutatásokban.

Gadou ugyanitt megosztotta magáról, hogy a mindennapi életében gyakran kell megküzdenie a diszkriminációval. Ezt a fájdalmát szeretné világgá kürtölni, ennek szeretne hangot adni nem csupán a családjának tekintett LMBTQ-közösség érdekében, hanem mindenkiért harcol, aki nem érzi úgy, hogy elfogadnák.

neva – Hunhír.info