- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Nem hátrál meg a migránsbűnözésről beszélő francia író

Nagymértékű pénzbüntetést szabtak ki a francia íróra, mivel azt állította, hogy baj van a migránsokkal.

Jelentős összegű, 10 ezer eurós pénzbírságra ítélte a bíróság a világhírű francia esszéistát, Éric Zemmourt egy 2020-ban a CNews hírportál műsorában tett kijelentése miatt. Zemmour kijelentette, hogy a kísérő nélküli kiskorú migránsok egytől egyig tolvajok, gyilkosok és erőszaktevők, akiknek semmi keresnivalójuk Franciaországban – írta meg a V4NA.

A bíróság rasszista gyűlöletbeszéd miatt – Zemmour távollétében – hozta meg az ítéletet, mely szerint száz napon keresztül napi 100, azaz összesen 10 ezer eurót kell fizetnie, hozzátéve, hogy ha nem fizet, akár börtönbe is kerülhet – írta a Le Point című lap, a határozatot azonban január 17-éig felfüggesztették. Zemmour távolmaradásáról ügyvédje, Olivier Pardo nyilatkozott a sajtónak, elmondása szerint védence nem szerette volna, hogy a bíróság politikai vagy médiaszíntérré váljon.

A kép illusztráció

Maga Zemmour is reagált a történtekre, sajtóközleményt adott ki „Nem fognak tudni elhallgattatni” címmel. Az esszéista szerint az ellene folyó per nem más, mint megfélemlítési kísérlet, majd Nicolas Chamfort XVIII. századi francia írót idézte, aki szerint Franciaországban azt üldözik, aki megkongatja a vészharangot, azt pedig békén hagyják, aki a tüzet gyújtotta. Zemmour úgy véli, hogy hasonló módon a szabadságtipró törvények alapján vádat emelnek ellene azért, mert bírálta azokat az embereket, akik saját elmondásuk alapján azért vannak Franciaországban, hogy azt kifosszák. Olyan illegális bevándorlókról van szó, akik a legtöbb esetben nem kiskorúak, és nem is kísérő nélküliek, ellenben bűnözők.

A védelem szerint Eric Zemmour egyszerűen “más szavakkal” mondta el a hatóságok aggodalmát a kísérő nélkül érkező illegális bevándorlókat illetően.

Éric Zemmour állítását alátámasztja Gérard Collomb volt belügyminiszter, Lyon egykori polgármestere azon nyilatkozata, amelyet a kísérő nélküli kiskorú bűnözőkkel kapcsolatban tett a BFM TV nevű hírportálnak. Elmondása szerint a város egyik fő problémáját a kísérő nélküli kiskorú migránsok jelentik, a rendőrség adatai alapján a tavaly őrizetbe vett 4000 bűnelkövető 40 százaléka közülük került ki.

A 63 éves publicista állandó műsorát a CNews hírtelevízió szeptember közepén megszüntette, és a Le Figaro című jobboldali napilap sem teszi többé közzé a publikációit, Zemmour elnöki ambícióira hivatkozva. Jóllehet hivatalosan még nem jelentette be jelöltségét, a felmérések szerint ha most tartanák az elnökválasztást, a bevándorlásról, az iszlámról és a nemzeti identitásról vallott radikális felfogásairól ismert Zemmour a második fordulóba is bejutna, maga mögé utasítva Marine Le Pent, a Nemzeti Tömörülés jelöltjét. A kampánystábja szerint Zemmour december elejére tervezi első kampánynagygyűlését.

Kiskorú felnőttek

A francia nemzetgyűlés egy áprilisi jelentéséből kiderült, hogy a Franciaországba kísérő nélkül érkezett „kiskorú” migránsok több mint 90 százaléka felnőtt.

A jelentés számos kérdést felvet, és ez alapján valószínűsíthető, hogy sokkal kevesebb kiskorú migráns érkezett a kontinensre, mint azt korábban a mainstream nyugati sajtó állította. Az adatok nem a valóságot mutatták, hiszen tudvalevő, hogy az illegális bevándorlók általában papírok nélkül érkeznek, személyes adataik rögzítése pedig bemondás alapján történik.

2019-ben a Franciaországban kísérő nélkül tartózkodó kiskorú migránsok 75 százalékát algériaiak, marokkóiak és tunéziaiak tették ki. A jelentésben Rémy Heitz és Aude Groualle ügyészek leszögezték, hogy sok felnőtt használ ki egy 1945-ös törvényt, mely különleges jogokat és védelmet garantál a kiskorú bevándorlóknak. Éppen ezért, ha hazudnak az életkorukról, egyszerűen vissza tudnak élni a francia jogrendszer nyújtotta lehetőségekkel.

A párizsi ügyészség 2019-ben végzett elemzéséből kiderült, hogy a hivatalosan kiskorúként azonosított 154 személyből álló csoportban az orvosi vizsgálatok alapján valójában 141 felnőtt volt, ami 91,6 százalékot jelent.

Ez alapján a 2020-ban legalább 2500 ilyen esetnek kellett történnie csak Franciaországban.

Más országokban is hasonló a helyzet

A korukról valótlanságot állító illegális bevándorlók esete nem Franciaország-specifikus. Egy belgiumi tanulmány szerint a hozzájuk érkező „kiskorú” migránsok 73 százaléka valójában felnőtt volt. A svédországi számok viszont túlszárnyalták Belgium adatait: a BBC jelentése szerint a svéd egészségügyi hatóságok által vizsgált „gyermekkorú” migránsok 84 százalékáról derült ki, hogy valójában 18 éves vagy annál idősebb.

A Münsteri Törvényszéki Orvostani Intézet által Németországban végzett tanulmány is arra a megállapításra jutott, hogy a kiskorú illegális bevándorlók nagy része hazudik a korát illetően. Az egyetemi klinika igazságügyi orvosszakértői mintegy 600, úgynevezett kísérő nélküli kiskorú migránst vizsgáltak meg a bíróságok megbízásából, ahol elsősorban az életkorukra voltak kíváncsiak. Az intézet megállapította, hogy mintegy 40 százalékuk bizonyíthatóan betöltötte a 18. életévét, de gyakran annál is idősebbek voltak.

Hunhír.info – 888.hu, V4NA, MTI, vasarnap.hu, rmx.news