- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Fokozódó agymosás: a fiúkat is szereti a legújabb Superman

A DC az “előbújás nemzetközi napján” bejelentette, hogy Jon Kent, Clark Kent és Lois Lane szupererős fia biszexuálisként tűnik fel a Superman: Son of Kal-El november 9-én megjelenő új számában.

Akárcsak az apja, Jon Kent is beleszeretett egy riporterbe” – olvasható a szám leírásában. “Miután barátságot kötött Jay Nakamura riporterrel, a Superman: Son of Kal-El oldalain romantikus kapcsolatba kerülnek egymással.

A számot Tom Taylor írta, John Timms rajzolta, és mindketten örömüket fejezték ki amiatt, hogy részesei lehetnek e mérföldkőnek.

Mindig is mondtam, hogy mindenkinek szüksége van hősökre, és mindenki megérdemli, hogy saját magát viszontlássa a hősökben, úgyhogy nagyon hálás vagyok, amiért a DC és a Warner osztja ezt az elképzelést” – mondta Taylor egy nyilatkozatban. “Superman mindig is a reményt és az igazságot szimbolizálta. Mától ez a szimbólum többet képvisel. Mától még több ember láthatja magát viszont a képregények legerősebb szuperhősében.

Az iparágban töltött évek során nem volt meglepő hallani, hogy queer karaktereket és történeteket utasítottak el. Úgy éreztem, hogy minden alkalommal, amikor ez történt, cserbenhagytam azokat, akiket szerettem” – mondta Taylor az IGN-nek. “De ma már egészen más helyzetben vagyunk, mint tíz, vagy akár öt évvel ezelőtt. Amikor megkérdezték tőlem, hogy akarok-e írni egy új Supermant egy új 1-es számmal a DC számára, tudtam, hogy Clarkot egy másik heteroszexuális fehér megmentővel helyettesíteni elszalasztott lehetőség lenne. Mindig is azt mondtam, hogy mindenkinek szüksége van hősökre, és mindenki megérdemli, hogy saját magát lássa a hőseiben. Ma Superman, a bolygó legerősebb szuperhőse előbújik.

John Timms művész is izgatottan várta, hogy dolgozhasson a számon. “Hihetetlenül nagy megtiszteltetés számomra, hogy Tom mellett dolgozhatok a Superman: Son of Kal-El sorozaton, amely bemutatja Jon Kentet, amint megbirkózik az életével, miközben megmenti a világot a legnagyobb fenyegetésektől, gonosztevőktől és veszedelmektől” – mondta.

Jon Kent coming outjának híre egy másik, második generációs szuperhős előbújásának hírére érkezik. A Batman: Urban Legends című képregény augusztusi számában Batman segédje, Robin (Tim Drake) biszexuálisnak vallotta magát, és élete első randevúját egy másik fiúval töltötte.

A Marvel is bővíti a queer reprezentációját: az Eternals című, november 5-én megjelenő legújabb filmben bemutatják első meleg szuperhősüket, Phastoszt. Brian Tyree Henry alakítja a karaktert, akinek a filmben férje és fia is van. A film legújabb trailerében még egy pillantást is vethetünk rájuk.

És persze ez még mind semmi, hiszen a mai kor szuperhőse nemcsak queer, hanem lelkes zöld is, aki küzd a klímavédelemért, mert ugye ezt a kettőt már igencsak egybemossák liberálisék, hogy eladható legyen a ferdeség. Ugyanakkor természetesen a hősöknek ki kell állniuk a menekültekért is, nehogy véletlen megmaradjon a csúnya fehér uralom a Föld világosabb részén.

Hunhír.info – Humen, kreativ.hu