- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Mégsem adja fel a pápa a bibiliai alapértékeket

Ferenc pápa egy múlt heti nyilvános szereplésekor elutasította annak a lehetőségét, hogy római katolikus templomokban azonos nemű párok házasságára adjanak áldást.

Az AP News beszámolója szerint a pápa múlt szerdán újságíróknak azt mondta, hogy a házassági egyenlőséget nem fogja elfogadni az egyház.

Világosan beszéltem erről, nem? A házasság egy szentség. Az egyháznak nincs hatalma afelett, hogy megváltoztassa a szentségeket. Ezt a mi Urunk állapította meg” – mondta.

Vannak törvények, amelyek megpróbálnak segíteni eltérő szexuális orientációjú emberek helyzetén. Fontos, hogy ezek segítsék az embereket, de anélkül, hogy olyan dolgokat erőltetnénk, amelyek természetüknél fogva nem működnek az egyházban.

Hozzátette azt is, hogy bár az egyház nem támogatja az azonos neműek házasságát, ez nem jogosítja fel az embereket arra, hogy elítéljék az LMBTQ közösséget.

A házasság az házasság, de ez nem jelenti azt, hogy elítéljük a homoszexuális embereket. Nem, kérem, ők a testvéreink, és közel kell állnunk hozzájuk, de a házasságnak mint szentségnek egyértelmű határai vannak.

Bár a pápa az utóbbi időben szolidaritását fejezte ki az LMBTQ közösséggel, elfogadása az évek során folyamatosan ingadozott.

Hunhír.info – Humen