- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Kurz nem enged be több beilleszkedni képtelen afgánt

Sebastian Kurz kijelentette: amíg ő a kancellár, Ausztria nem nyitja meg határait önként több afgán menekült előtt. Arra biztatja a hazájukat elhagyni szándékozókat, hogy Afganisztánhoz közeli országokban keressenek menedéket.

Ausztria arra biztatja az Afganisztánt elhagyni szándékozókat, hogy közeli országokban keressenek menedéket, például Türkmenisztánban vagy Üzbegisztánban, ahol az UNHCR statisztikái szerint 2020-ra mindössze tucatnyi afgán kért menedékjogot – szemben Ausztriával, ahol mintegy 40 ezer.

Ausztria már így is túl sokat tett – nyilatkozta Kurz a Puls24-nek [1], utalva arra, hogy a 2015-ös migránshullám idején az osztrák lakosság több mint egy százalékának megfelelő számban fogadott be migránsokat. Azt is hangsúlyozta: az afgán menedékkérők „különösen nehezen” illeszkednek be a társadalomba Ausztriában.

A statisztikák szerint az EU-ban Ausztriában él a második legtöbb afgán menedékkérő. Ausztria korábban azt javasolta, hogy az EU kössön megállapodást Afganisztán szomszédaival a menekültközpontok felállításáról.

Hunhír.info – V4NA