- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Amikor a férfi menstruál

… akkor bizony ő is hisztikézik, és ha elég erősen hisztikézik és egyre hangosabban, LMBTQ-baráti támogatottsággal hisztikézik, igenis meg lesz az eredménye!

Tarthatatlan volt már az állapot Kaliforniában, hogy nem juthatnak nyilvános helyeken menstruációs kellékekhez a fiúkák és férfikék, ez legmagasabb szintű lépésekért kiáltott. Hol kell mindent elkezdeni? Hát persze, hogy az oktatásnál, az a kulcsa mindennek. No, de semmi probléma, ugyanis a kaliforniai törvény máris kidolgozott egy törvényjavaslatot, amelyben, ha megszavazzák – és miért ne tennék, hiszen nem kirekesztőek – előírják, hogy állami egyetemek, főiskolák és középiskolák mosdóiban a menstrució alatt szükséges termékeket kell ingyenesen kihelyezni. Ez persze nem csak a nők privilégiuma ám, a magukat nőnek valló férfiaké is, mi az, hogy a kis feministák magukénak akarnak minden jogot!?

A kaliforniai 2021. évi menstruációs egyenlőségi törvényben megjegyzik azt, hogy a menstruációs termékeket nemcsak a nőknek készítették, hanem a biológiai férfiak is használhatják azokat, ha valamennyien transzneműnek vagy nembináris személynek vallja magát.

Követeljük, hogy a macskák érzékenységére is gondoljanak!

Az origo szemléje szerint a benyújtott törvényjavaslat kötelezni fogja az összes 6-12 évfolyamos állami iskolát, a Kaliforniai Állami Egyetem és a Kaliforniai Közösségi Főiskola minden kerületét és minden olyan közintézményt, amelyek illemhelyeket tartanak fenn, hogy a mellékhelyiségek legalább 50%-át mindenkor női higiéniai termékkel kell ellátniuk. A törvény elfogadása esetén az iskoláknak 2022-23-as tanév kezdetétől kellene biztosítaniuk a menstruációs eszközöket a férfiak számára is.

A törvénykezdeményezés célja az, hogy „normalizálják” a menstruációt minden nem körében. A kezdeményező elmondása szerint a transzgender, a nembináris és egyéb LMBTQ-személyek jelentős egyenlőtlenségeket tapasztalhatnak meg az intim higiéniai termékekhez való hozzáférés hiánya miatt.

neva – Hunhír.info