- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Tiltólistán a Harry Potter szerzője

A helyi LMBTQ-szervezetek agymenése miatt levette kvízkínálatából a Harry Potter-könyveket az új-zélandi Featherston Booktown Karukatea Festival.

Az elmúlt 15 évben a népszerű könyvfesztivál elmaradhatatlan játéka volt a HP-kvíz, ám miután lassan már nincs a világnak olyan szeglete, ahová ne gyűrűzne be a genderpropaganda és a nőt nőként a férfit férfiként kezelő vélemények liberalizmus jegyében történő elítélése, ennek idén vége szakad. A szervezők ugyanis konzultálva a helyi másként gondolkodókkal, nehéz szívvel úgy döntöttek, nem akarják ezzel nyomasztani az LMBTQ-közösséget.

Rengeteg elfogadó író és mű van a világon, biztos vagyok benne, hogy találnak olyant, amely köré kvíz szervezhető és nem rejti magában a feszültség veszélyét” – tette hozzá Tabby Besley, egy helyi LMBTQ-alapítvány vezetője, aki maga is amellett érvelt, hogy kerüljön le a Harry Potter-rendezvény a pénteken kezdődő programok közül.

J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője tavaly számos kritikát kapott amiatt, ahogyan a transznemű nőkről beszélt. Az ügyben megszólalt többek között Indya Moore, a Pose című sorozat transznemű főszereplője, Eddie Redmayne, a Legendás állatok és megfigyelésük, valamint Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője. Mindannyian védelmükbe vették a transz nőket, az író pedig igyekezett alátámasztani saját álláspontját. Ha azonban elindul a lavina, igen nehéz megállítani. Nem is sikerült.

Hunhír.info